ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ocak 2014 Çarşamba 08:58

Fethullah Gülen'in ses kayıtları

Fethullah Gülenin ses kayıtları

Fethullah Gülen'in ses kayıtlarının ayrıntıları internete düştü.


Fethullah Gülen’i telefonla arayan kişiler, rafineriden bankacılığa pekçok konuda yapılması gerekeni kendisine soruyor.

Star'ın haberine göre, bir TUSKON yetkilisinin Fethullah Gülen’e Uganda’dan Çin’e ve Türkiye’ye kadar uzanan bazı konularda blilgi vererek talimat alması büyük bir tartışma başlattı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Mustafa Yeşil, Gülen’e uluslararası projeler ve banka kurtarma operasyonu hakkında verilen bilgilerde bir sorun olmadığını belirtti. İnternet ve sosyal medyaya yansıyan konuşmalarda Gülen’i arayan bir kişi, Türkiye’nin tanınmış işadamlarının yurtiçi ve dışında yapacakları yatırımlarla ilgili Gülen’in görüşlerini sorduklarını ve tavsiyelerini almak istediklerini iletiyor.

UGANDA’DAKİ RAFİNERİ İŞİ

Gülen’e görüşmelerde, “Uganda Devlet Başkanı’ndan haber geldi. Orda bir rafineri meselesi vardı. Türkiye’den büyük bir firma getirirseniz memnun oluruz dediler. Onlara K. H’i teklif edelim mi?”; “M.N. Bey’in büyük bir işi vardı. Çinliler alacak gibiydi. Dış İşleri Bakanı davet etti. O konuda nasıl yapalım. Gidelim mi tekrar?”; “Müsaade ederseniz TUSKON’la alakalı birşey yapsak” gibi sorular yöneltiliyor. Yine aynı görüşmelerde Türkiye’deki ünlü işadamlarının selamları da kendisine iletiliyor. Aynı görüşmelerde “Dostlarımıza Uganda’dan ananas falan gelmiş. Onlara göndermiştim. Bugün teşekkür mektubu yazmış o K.” şeklinde de bilgi veriliyor.

‘BAŞBAKAN’ HAKARETİ

Gülen’in dışında yapılan konuşmalarda bir bankayla ilgili konu aktarılırken şu sözlerle Başbakan Erdoğan’a hakaret ediyor: “Bu bankayla alakalı bir Boşbakan’ın talimatıyla girilme durumu vardı da. Onunla alakalı arkadaşlar bir değerlendirme yaptılar. Toptan teknik olarak bir şeye imkan var mı diye. Normalde mümkün değil dediler. Olsa bile BDDK’daki kademelerde arkadaşlar var.” Görüşmede bankaya yapılacak finansal destek şu sözlerle ifade ediliyor: “Bunu çok yaymadan 10 tane büyük işadamı abiyle paylaşılsa da bunlardan 5 tanesi veya 10’u bir şekilde 300 milyon TL kadar mevduat getirseler bankaya.”

ANANAS SOSYAL MEDYADA

“Uganda’dan anas gelmiş” sözleri sosyal medyada büyük yankı buldu. Twitter ve Facebook kullanıcıları internette yayılan ses kaydıyla ilgili, “abiler #Ananas krizine girip ihh’yi basmışlar” gibi yorumlarda bulundu.

BİLGİ VERİLMESİNDE SORUN YOK

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Beşiktaş’taki Conrad Otel’de son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Gülen’e telefonla uluslararası projeler ve banka kurtarma operasyonu hakkında verilen bilgilerde bir sorun olmadığını belirtti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER