ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 19:15

Fatma Şahin: "Konuyu savcılığa yansıttık"

Fatma Şahin: "Konuyu savcılığa yansıttık"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İskenderun’daki Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan iki şahsın, çocuklara şiddet ve baskı uyguladıkları gerekçesiyle işlerine son verildiğini bildirdi.

Bakan Fatma Şahin, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından olayla ilgili aktardığı bilgide, "Öncelikle Bakanlık olarak konu bir süre önce bize bildirildiğinde gerekeni yaptık. Konuya müdahale ederek, Savcılığa yansıttık. Ayrıca bu suiistimalde bulunan bahsi geçen personelin işten el çektirilmesini sağladık. Sevgi Evleri bizim çok önemsediğimiz bir uygulamamız.Onların üzerinde çok titizlikle duruyor ve hiçbir hatayı kabul etmiyoruz. Bazı şahısların yanlış davranışlarının çocuklarımızın mutluluğu için oluşturulan Sevgi Evi uygulamasına zarar vermemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarımızın bizlere emanet edildiğini düşünüyorum. Kamuoyundan da Sevgi Evleri gibi çağdaş bir sistemi sağlıklı sürdürebilmek konusunda destek bekliyoruz." dedi.

NOBEL ÖDÜLLÜ YEMENLİ KADIN İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edilen Nobel Ödüllü Yemenli Gazeteci ve Aktivist Tevekkül Kerman’ı bakanlıkta ağırladı.

Bakan Şahin yine Twitter hesabı üzerinden ziyaretle ilgili, "Şu anda Nobel Ödüllü iki vatandaşımızdan biri ile bakanlığımızda bir görüşmedeyiz. Yemenli Tavakkul Karman Türkiye vatandaşı değil ama bizim medeniyet değerlerimizin yandaşı. Tevekkül Karman Yemen'deki insan hakları mücadelesinin önemli isimlerinden." yazdı.

Tevekkül Karman da "Ülkemiz Türkiye’de kadın hakları konusunda yapılan çalışmalardan ötürü çok mutluyum." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER