ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 14:50

EXPO 2016 alanı için ilk binayı Bakan yıktı

EXPO 2016 alanı için ilk binayı Bakan yıktı


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 alanının yapılması için atıl durumdaki ilk binayı yıkarak çalışmaları başlattı. Alandaki 103 binadan 96’sı yıkılarak EXPO 2016 alanı oluşturulacak.

Antalya'da yapılacak olan EXPO 2016 çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aksu ilçesindeki EXPO fuar alanını inceledi. Bin 121 dekarlık fuar alanındaki binaların yıkım törenine de katılan Bakan Eker, ilk binayı kendisi yıktı. Atıl durumda kullanılmayan bir binayı kepçe yardımıyla yıkan Bakan Eker, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani ve diğer protokol üyelerinin katıldığı basın toplantısında Mehdi Eker, EXPO alanındaki ilk düzenleme çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Alanda 103 adet eski bina bulunduğunu ifade eden Eker, bunların 96’sının yıkılmasına karar verdiklerini ifade etti. Eker, diğer 7 binanın da tarihi ve kültürel değeri olması durumunda o amaç için kullanılacağını kaydetti.

Yıkım çalışmalarının yanı sıra Aksu Çayı’nın taşkın korumasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini belirten Eker, “Bu bölgede gelecekte bir taşkınla karşı karşıya kalmamak için ilgili bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu alan, iki taraftan Aksu Çayı ile bir anlamda kuşatılıyor. Buradan gelebilecek taşkın, sel gibi olaylara karşı hem drenajın yapılması hem de sette çekilmesi suretiyle beklenmedik taşkınlara karşı korunması da gerekiyor. Onlarla ilgili olarak da bizim bakanlığımızın tecrübeli kuruluşu Tarım Reformu Genel Müdürlüğü drenaj çalışmalarını yapacak. Genel Müdürlüğümüz, bu çalışmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da giriyor.” ifadelerini kullandı.

EXPO 2016 fuar alanındaki bitki türleri hakkında da bilgi veren Eker, alanda 42 türden bin 329 ağaç olduğunu söyledi. Alandaki bitki türü zenginliğini artıracaklarını belirten Eker, “Gerek Antalya’nın endemik bitki türü varlığı, gerek bu bölgede yetiştirilebilecek ağaçlar, çiçekler açısından 45 tür ağaç ve ağaççık, 62 tür çalı, 29 tür mevsimlik çiçek, 75 tür tıbbi ve aromatik bitki, 34 tür meyve ağacı, 16 tür tropik meyve ağacı, 24 tür soğanlı süs bitkisi olmak üzere, bu alana 285 tür bitkinin daha dikilebileceğini tespit ettik. 285 tür bitki daha bu alanda dikilecek. Bunların da hazırlıkları yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya Fuarı hakkında yurt dışındaki tanıtım çalışmalarından da bahsetti. Bu amaçla, bu yılın Nisan-Ekim ayları arasında Güney Kore’de gerçekleştirilecek EXPO Fuarı’na, Antalya’yı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek bir alan inşa edildiğini belirten Eker, Antalya EXPO’nun tanıtımının her fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Bakan Eker, fuar alanından ayrılarak EXPO 2016 yönetim kurulu toplantısına katıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER