ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 14:34

Everest'te çığ

Everestte çığ

Dünyanın zirvesi kabul edilen Everest Dağı'ndaki 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin kayıp olduğu çığdan kurtulan Türk profesör Prof. Dr. Gülnur Tumbat, Denizli'deki yakınlarına mesajla ulaşarak sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.


Everest'te zirve tırmanışı yapan ekipte yer alan, ABD San Francisco Eyalet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülnur Tumbat'ın Denizli'de yaşayan kardeşi Şennur Hancılar, AA muhabirine, olayın ardından kardeşlerinin kendilerine mesaj attığını ve durum hakkında bilgi verdiğini anlattı. Mesaj yoluyla iletişim kurabildikleri Tumbat'ın, sağlığının iyi olduğunu, kendisini merak etmemelerini bildirdiğini söyleyen Hancılar, yaşanan felaket sonrası arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, bölgede 4 gün yas ilan edildiğini yazdığını kaydetti.

Nepal'dan iyi haberler almak için internet üzerinden iletişim sayfalarını sürekli kontrol ettiklerini ifade eden Şennur Hancılar, Prof. Dr. Tumbat'ın olayı sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında da anlatarak, tüm yakınlarına bildirdiğini dile getirdi.

Prof.Dr. Tumbat, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında olayı, "Bu sabah büyük bir çığla uyandım. Buz çağlayanı üzerinde birden fazla can kaybı ve yaralanma var. Bazıları bizim Şerpa. Mike, Eric, Ben, Andy ve daha birçok kişi kürek ile koştu. Bulunduğumuz kamp merkezinde büyük bir kurtarma operasyonu organize ediliyor. Kayıp ve yaralılar için dua edin. Ana kampta takım geri kalanlarıyla birlikte güvendeyim, merak etmeyin" yazısıyla anlattı.

Everest Dağı'nda dün sabah 6 bin 400 metre yükseklikteki ikinci kampın yakınlarına çığ düşmüş, olaydan sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 12 kişinin cesedine ulaşılmış, halen 3 kişinin kayıp olduğu bildirilmişti.

Çığın, Şerpa kılavuzlarının ikinci kamp yakınlarında dağcıların iplerini kontrol ettiği sırada düşmüştüğü ve çığ altında kalanların Şerpalar olduğu, kampta zirve tırmanışı için hava koşullarının düzelmesini bekleyen yüzlerce dağcının bulunduğu bildirilmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER