ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 12:36

Evde bakım hizmeti alanı büyüyor


Antalya’daki engelli vatandaşlar evde bakım hizmeti müracaatları için artık il merkezine gitmek zorunda kalmayacak. Engelliler 1 Nisan 2013’ten itibaren bulundukları ilçenin kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde oluşturulacak Engelli Bakım Hizmeti Müracaat Birimi’ne başvurabilecek.

Antalya Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, müracaatların yine aynı ilçede oluşturulacak bakım hizmetleri değerlendirme heyetleri tarafından inceleneceği belirtildi.

Başvuruların onay işlemleri için ilgili birim tarafından il Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtilen açıklamada, daha önce bakım hizmeti müracaatlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne yapıldığı, bu durumun Kaş ve Gazipaşa gibi uzak ilçelerde yaşayan engelli vatandaşların ya da yakınlarının başvuru yapmasını zorlaştırdığı kaydedildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın onayıyla, 1 Nisan 2013’ten itibaren başlatılacak uygulamayla, hizmetin hem vatandaşın ayağına götürüleceği hem de engelli vatandaşın müracaatlarının daha kısa sürede sonuçlanacağı bildirildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER