ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Mart 2017 Perşembe 16:46

Etkin pişmanlık"tan yararlanan FETÖ sanığının cezası 3 kat düştü

Etkin pişmanlık"tan yararlanan FETÖ sanığının cezası 3 kat düştü

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyesi oldukları ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan Hamza Erdem, "etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak" 2 yıl 1 ay, aynı suçtan yargılanan Emrail Kaya ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı


Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 kişiden biri 2 yıl 1 ay, diğeri 6 yıl 3 hapse mahkum edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugün görülen ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Emrail Kaya ve Hamza Erdem ile avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanıklardan Kaya, 17-25 Aralık sürecinden önce Bank Asya'da hesabının olduğunu, bu süreçten sonra hesabını kapatmak istemesine rağmen bankanın kendisine sürekli olarak zorluk çıkardığını öne sürdü.

Bu yapıya "himmet" adı altında herhangi bir para vermediğini iddia eden Kaya, "17-25 Aralık sürecinden önce bu cemaatin davetlerine gittim. Bu süreçten sonra da ilişiğimi kestim, sohbetlere hiç gitmedim. Yapılan bazı sohbet toplantılarına katıldım ve burada bizden 'sadaka, yardım' adı altında para toplanırdı. Ben de para verirdim. Ben örgüt üyesi değilim, suçlamaları da kabul etmiyorum." diye konuştu.

Erdem ise 17-25 Aralık öncesinde çeşitli kesimlerden kişilerin olduğu toplantılara katıldığını anlatarak, "Ben örgüte 'himmet' adı altında kesinlikle para vermedim. 'Fakir, fukaraya yardım' adı altında yardım etmişliğim oldu." dedi.

Davayı kararı bağlayan mahkeme heyeti, Hamza Erdem'i "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet etme" suçlarından etkin pişmanlık hükümlerini de göz önünde bulundurarak 2 yıl 1 ay hapse, diğer sanık Emrail Kaya'yı ise aynı suçlardan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, her iki sanığın örgütün gizli haberleşme programı "Bylock" kullandıklarına ilişkin delil bulunmadığı gerekçesiyle, hüküm kesinleşinceye kadar tahliye etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER