ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Haziran 2013 Çarşamba 17:17

Esnafın zararları nasıl karşılanacak?

Esnafın zararları nasıl karşılanacak?

Bir gazetecinin, "Taksim esnafının zararları nasıl karşılanacak?" sorusu üzerine Hüseyin Çelik, "devlet ve sigorta şirketleri" cevabını verdi.


YAZETE.COM

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu(MKYK) Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yapan Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi olaylarında esnafın dükkanlarında meydana gelen zararların nasıl karşılanacağı konusunda da açıklamalarda bulundu. 

Bir gazetecinin "Gezi olaylarında dükkanları zarar gören esnafın zararı nasıl karşılanacak? Eylemciler hakkında açılan tazminat davalarından mı karşılanacak?" sorusu üzerine Hüseyin Çelik şöyle konuştu: 

"YANLARINA KÂR KALMAYACAK!"

"Zararlar, bizim insanımıza verilen zararlar, ülkemize verilen zarar olarak kabul edilmesi lazım. 

Bu zararları veren ister eylemci olsun ister kamu görevlisi olsun, hukuk devletinde yanına kar kalmayacaktır. 

Bazı eylemciler polis tarafından alınıyor, savcılığa götürülüyor, sonra serbest bırakılıyor. O adam sevinmesin, yırttık demesin. 

Eğer o adam, kamu malına zarar vermişse, yakmışsa, yıkmışsa, bu da delille ispatlanırsa yaptığı vandalizm kendi yanına bırakılmayacaktır. Yakılan kamu araçları yanlarına kar kalmayacaktır.

DEVLET VE SİGORTA ŞİRKETLERİ ZARARLARI KARŞILAYACAK

Vatandaşın zararının tazminine gelince, kanunla neyi öngörüyorsa, elbette esnafımıza sanatkarımıza ülkemiz imkanları nispetinde elini uzatacaktır. 

Dükkanlar sigorta kapsamındaysa sigortanın gerekleri yerine getirilecektir."

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER