ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 13:32

Esnaf ve halktan 20 milyon lira dolandıran kardeşler kayıp

Esnaf ve halktan 20 milyon lira dolandıran kardeşler kayıp

Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren iki kuyumcu kardeş esnaf ve halktan kar payı karşılığı topladığı 20 milyon lira ile kayıplara karıştı. Dolandırıcılık iddiaları üzerin polis harekete geçti.


İskenderun'un en işlek caddesi olan Şehit Pamir Caddesindeki Yeni Kuyumcular Çarşısında kuyumcu esnaflığı yapan iki kardeşin, 'altın ve kar payı vereceğim' vaadiyle kuyumculardan ve vatandaşlardan topladığı 20 milyon liraya yakın altın ve para ile kayıplara karıştığı iddia edildi. İlçede kuyumculuk yapan Y.F. ve R.F. kardeşlere ulaşamayan vatandaşlar Y.F. ve R.F.'den şikayetçi oldu. Dolandırıldıklarını duyan vatandaşlar da soluğu İskenderun Yeni Kuyumcular Pasajında aldı.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kuyumcular çarşısında ve çevresinde geniş çaplı araştırma yaptı. Mağdurlar da dertlerini polislere anlatmaya çalıştı. Evinin tapusunu ve 150 milyon TL’ye yakın parayı kar payı karşılığında verdiğini ifade eden mağdurlardan Cihat Albayrak, yaptığı açıklamada, “Bizler kendilerine güvendik, evimizin tapusunu dahi getirdim, evimi sattım parasını kendisine verdim. Daha önce de yine vermiştim. Benim gibi 100’e yakın vatandaş mağdur ve emniyete suç duyurusunda bulundu. Kendisine güvendik. Ama bu devirde babana bile güvenmeyeceksin, evimi de satacağım, arabamı da yakınlarıma kefil oldum ve mağdur oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bazı arkadaşlar altın verdiler. Bazıları da para verip altın alacaklarını söylüyor. Hem altınlar hem de paralar gitti” dedi.

Mağdur olan vatandaşların kuyumcular pasajı önünde endişeli bekleyişleri sürüyor.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER