ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2013 Salı 13:14

Eski PYD başkanı öldürüldü

Eski PYD başkanı öldürüldü

Suriye Kürt Yüksek Konseyi Üyesi İsa Huso öldürüldü.


Suriye Kürt Yüksek Konseyi Diplomasi Komitesi üyesi ve Halk Meclisi Başkanlık Divanı üyesi İsa Huso, Kamışlı kentinin Korniş Mahallesi'ndeki evinden çıkarak işe gitmek isterken aracında meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. Saat 06.00 sıralarında meydana gelen patlama sonucunda bir kadının da hafif yaralandığı belirtildi.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK BOMBA İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Suikastin, aracın ön kısmına yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba ile gerçekleştirildiği belirtilirken, DTK yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı.

DTK'nın açıklamasında şöyle denildi:

"Suriye'de tüm insani değerlerin hiçe sayıldığı bir savaş yaşanmaktadır. Hem rejim, hem muhalefette yer alan bazı çeteler, savaş hukukuna uymayan eylemler sürdürmektedir. Bu kesimler birbirleriyle savaştıkları gibi, Rojava Kürdistan'ı halkına düşmanlık yapmaktadırlar. Rojava Kürdistan'ında öz yönetimini kuran tüm kesimlerin demokrasi içinde bir arada yaşamasını sağlayan irade ise iki tarafın da hedefindedir. Bugün sabah saatlerinde vahşi bir saldırı ile Kürt halkının deneyimli siyasetçi ve diplomatı Kürt Yüksek Konseyi üyesi ve Rojava Halk Meclisi (TEV-DEM) Başkanlık Divanı üyesi İsa Huso katledilmiştir. Bu alçakça saldırı ile İsa Huso şahsında Kürt halkının kendini yönetme iradesi hedef alınmıştır. Fail kim olursa olsun hedef budur. Fakat bu saldırılar amacına ulaşmayacaktır."

BDP: "BU SALDIRI TÜM KÜRT HALKINA YÖNELİKTİR"

BDP de İsa Huso'nun uğradığı suikastle ilgili "Bu vahşi saldırı Huso'nun şahsında kendi öz-yönetimini kurmak için onurlu bir mücadele veren tüm Kürt halkına yönelik yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

İşte BDP'den yapılan açıklama:

"Dört parçaya ayrılmış Kürt halkı bu tür alçakça saldılar karşısında şimdiye kadar sürekli direnmiştir ve direnmeye devam edecektir. BDP olarak, İsa Huso'ya yapılan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyor, başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle, tüm halkımızı bir kez daha Rojava'da yükseltilen özgürlük mücadelesini desteklemeye ve güçlendirmeye çağırıyoruz." 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER