ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 18:33

Eski eşinin öldürdüğü kadın toprağa verildi

Eski eşinin öldürdüğü kadın toprağa verildi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, birlikte yaşadığı eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadın toprağa verildi.


Eda Okutgen'in, emekli Hava Pilot Yarbay olan babası Orhan Okutgen, bu tür şiddet olaylarının bitmesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Fahrettin Altay Mahallesi, 2/3 Sokak, 11 numarada meydana geldi. Yaklaşık bir yıl önce şiddetli geçimsizlik sebebiyle ayrılan bir çocuk sahibi Eda Okutgen (41) ile U.B. (41), bir ay önce yakınlarının araya girmesiyle barıştırıldı ve nikahsız birlikte yaşamaya başladı. Bir ilaç firmasında çalışan Okutgen ile organizasyon işiyle uğraşan U.B. arasında, belirlenemeyen bir sebeple tartışma başladı. Çocuk olduğu için dışarı çıkıp tartışmaya devam ettikleri sırada Okutgen, apartman girişinde U.B. tarafından bıçakla yaraladığı iddia edildi. Kanlar içerisinde kalan Eda Okutgen, zemin katta bulunan apartmanın sığınağına kaçmaya çalışırken zanlı da arkasından gidip bir kere daha bıçaklayarak kaçtı. Okutgen'i kanlar içerisinde bulan apartman sakinleri, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Eda Okutgen, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Okutgen, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan zanlı U.B., bir süre sonra Basın Sitesi Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu ve susma hakkını kullandı.

İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından alınan Okutgen’in cenazesi, Üçkuyular semtindeki Yumurtacı Ahmet Akdeniz Camisi'ne götürüldü. Tabuta sarılarak öpen yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi torunu Batuhan Bunyak da rehber öğretmeni eşliğinde cenazeye katıldı. Eda Okutgen, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Urla ilçesi Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

EŞİ MADDİ SIKINTI GEÇİRİYORMUŞ

Sekiz ay önce boşandığı eşiyle bir süre önce tekrar yeni bir hayat kurmak üzere barıştıklarını söyleyen babası Orhan Okutgen, damadının borçları yüzünden darboğaza düştüğünü, kızının da bu borçları kapatabilmek için bir evini sattığını, eşininse çalıştığı şirketten ayrılarak alacağı tazminatı da istediğini ifade etti. Bu cinayetlerin artık son olmasını isteyen baba Okutgen, "Bu konuların bitmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Sonuçları izliyoruz, hadiseleri veya mahkemeleri takip ediyoruz. Oysa ki böyle şeyler olmasın diye artık psikolog mu, doktor mu, polis mi, bütün bu konularda acil önlemler alınsın. Medeni olarak kızım onunla görüşüyordu. Tekrar barışıp tekrar medeni hayatlarını kurmak üzereydiler ama damadın düştüğü kötü mali durumdan kurtulması için kızım 400-500 bin lira parayı bulmak için evlerini satarak karşılamaya çalıştı. Şirketten ayrılıp tazminatını da almasını istiyordu ondan ama kızım, daha iki sene daha çalışıp emekli olmak istiyordu. Zannediyorum kızım, eşini işinde iki sene daha devam etmeye ikna edemedi. Nasıl bir cevap verdiyse o da bıçağı alarak iki yerinden bıçaklamış." dedi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER