ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 16:26

Eski Cumhurbaşkanı Trabzon’da

Eski Cumhurbaşkanı Trabzonda

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Kobani provakasyonlarına karıştıkları iddiasıyla Diyarbakır’da gözaltına alınan 5 gazetecinin serbest bırakılmalarına çok sevindiğini söyledi.


Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Kobani provakasyonlarına karıştıkları iddiasıyla Diyarbakır’da gözaltına alınan 5 gazetecinin serbest bırakılmalarına çok sevindiğini söyledi. Wullf, Türkiye’nin Suriye’den gelen mültecilere kucak açmasının ise takdire şayan olduğunu belirtti.

Almanya´nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, bugün Trabzon’a geldi. "Mobilim Yollarda" projesi kapsamında Trabzon’daki Özel Candan Koleji´ni ziyaret eden Wulff, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Diyarbakır’da Kobani Provakasyonları’na katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Alman gazetecilerle ilgili soru üzerine Wulff "Alman gazetecilerin serbest bırakıldığına çok sevindim. Özellikle Türkiye’nin mültecileri destekleme konusunda çabalarını takdir ediyoruz. Gerçekten çok büyük çaba sarf ediyor. Türkiye ile Almanya bu konuda da birlikte çalışıyor, gelecekte de birlikte çalışacaklar. Türkiye’nin çabalarını takdir etmekten daha fazla bir şey diyemeyeceğim bu konuda" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL’Ü ZİYARET EDECEK

Irak ve Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine ise eski Alman cumhurbaşkanı "Ben şu an Cumhurbaşkanı değilim, eski Cumhurbaşkanıyım. Aktif siyaseti şu an ki Cumhurbaşkanımız yapıyor. Merkel ile birlikte oluşturuyorlar Almanya’nın siyasetini. Ben bu konunun yaşlılardanım. Abdullah Gül ile görüşeceğim, bu konuları da gündeme alacağız ama bunları basına açık bir şekilde konuşmayacağız. Kendi aramızda sadece görüş alış verişinde bulunacağız. Benim şahsi görüşlerim var onları şahsi olarak paylaşacağım" diye konuştu.

Afganistan’dan çekilen Alman askerlerinin Trabzon Havalimanı ve Limanı’nı kullanması ile ilgili olarak ise Wulff "Aslında burada Türk Alman dostluğunun bir örneğini daha görüyoruz. Hem NATO ülkesi olarak iki tane ortak hem de Türk askerinin Alman askerleriyle birlikte çalışmalarının ne kadar iyi ve başarılı bir şekilde çalıştıkları görünüyor, maalesef bu konu yeterince gündeme gelmiyor" dedi.

Konuk eski Alman Cumhurbaşkanı Christian Wullf, Özel Candan Koleji’nde öğrencilere kısa bir konferans verirken, ardından Bilim Otobüsü’nü öğrencilerle birlikte gezdi. Wulff, ardından Ayasofya Camisi ile Santa Maria Kilisesi’ni ziyaret etti.

Almanya Büyükelçiliği´nin bir projesi olan Bilim Otobüsü, 2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı çerçevesinde Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarıyla finanse ediliyor. Otobüs, "Mobilim Yollarda" sloganıyla Ekim ayı başı itibariyle 11 hafta boyunca Türkiye´yi gezecek ve 15 şehire uğrayacak. Otobüs bu şehirlerde birçok okulu ziyaret edecek ve ortaokul öğrencilerine bilim gösterileri sunacak.












 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER