ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2017 Cuma 16:14

Erzurum'da deprem sonrası okullar tatil edildi

Erzurumda deprem sonrası okullar tatil edildi

Horasan ilçesindeki 4,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verildi Horasan Kaymakamı Dinç: "Panik halinin yoğun olması nedeniyle okullarımızı deprem anından itibaren tatil ettik. Yurtta kalan çocuklarımızı da ailelerinin yanına gönderdik"


Erzurum'un Horasan ilçesindeki 4,1 büyüklüğünde deprem nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Deprem nedeniyle 25 haneli Yukarı Tahir Hoca Mahallesi'ndeki 10 evin duvarlarında çatlaklar oluşurken 15 ev hasar gördü. Duvarı çöken ahırda yıkıntıların altında kalan bir hayvan, çalışma sonucu çıkarıldı.

Mahalle muhtarı Salih Aydın, 13 kişinin çeşitli sebeplerden dolayı hastaneye başvurduğunu, bir kişinin de ayağının kırıldığını söyledi.

Deprem sırasında evde olduğunu dile getiren Aydın, "Gümbürtü ile ses geldi. Deprem oldu. Biz de panikle dışarı çıktık. Herhangi can veya mal kaybı yok. 15 evimizde ufak tefek çatlak, hasar var." diye konuştu.

Yıkılan ahırın sahibi Adnan Karataş, deprem sırasında Horasan'da olduğunu, haber alınca mahalleye geldiğini belirterek, ahırın kapısını açınca hayvanların dışarı çıktığını, yıkılan duvarın altında kalan hayvanı da kurtardıklarını anlattı.

Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, AFAD İl Müdürü Selahattin Karsli ile depremin merkez üssü Yukarı Tahir Hoca Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Panik nedeniyle vatandaşların hastaneye başvurduğunu dile getiren Dinç, "8 kişi taburcu oldu, 5 kişinin tedavisi devam ediyor. Olağanüstü sıkıntı doğuracak bir durum yok. 2 ahır çöktü. Ufak sıva çatlaklarımız var. AFAD ve jandarma ekipleri çalışma yapıyor. Bu kapsamda panik halinin yoğun olması nedeniyle okullarımızı deprem anından itibaren tatil ettik. Yurtta kalan çocuklarımızı da ailelerinin yanına gönderdik." şeklinde konuştu.

- "Van depremini de yaşadım"

Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Emine Akçiçek, 2011 yılında Van depremini de yaşadığını belirterek, "Van depremi de kötüydü. Ondan çok etkilendim. Duvarların sarsılmasını, üstüme bir şeylerin geldiğini görüyordum. Duvarlar yıkıldı, evimizin önündeki bina yıkıldı. Depremden sonra içeriye giremez oldum. 6 ay dışarıda kaldık. Van depremini de yaşadığım için küçük bir sarsıntıdan bile çok fazla etkilenmeye başladım." diye konuştu.

İlçe sakinlerinden Esra Kaya de deprem sırasında uyuduğunu aktararak, "Annem deprem oldu diye seslendi. Uyandığımda lamba sallanıyordu. Korktum. Dışarı çıkarken merdivenden düştüm, ayağım kırıldı, alçıya aldılar." ifadelerini kullandı.

Şeyma Nur Aydın, deprem sırasında derste olduklarını dile getirerek, "Yangın merdiveninden dışarı çıktık. Öğretmenlerimiz, panik yapmamamızı söyledi. Korktuk, biraz ağladık." dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, 11.54'te merkez üssü Horasan olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER