ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2024 Cuma 21:35

Erol Günaydın, son yolculuğuna uğurlandı

Erol Günaydın, son yolculuğuna uğurlandı

Erol Günaydın, Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Tedavi gördüğü hastanede pazartesi günü yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın, toprağa verildi.

Günaydın için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, sanatçının kızları Günfer, Fatoş ve Ayşe Günaydın, Haldun Dormen, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin taziyeleri kabul etti.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Müjdat Gezen, Halit Kıvanç, Ekrem Bora, Zeki Alasya, Ülkü Erakalın, Menderes Samancılar, İnan Kıraç, Cahit Berkay, Süleyman Turan, Berhan Şimşek, Okan Büyülgen, Aydemir Akbaş, Orhan Gencebay, İnan Kıraç, Hıncal Uluç, Adnan Şenses, Mahsun Kırmızıgül, Ceyda Düvenci, Bülent Kayabaş, Teoman, Erol Büyükburç ve Nuri Alço'nun da aralarında bulunduğu, iş, sanat, sinema ve tiyatro dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Erol Günaydın'ın vefatını ''Türkiye ve sanat yaşamı için büyük bir kayıp'' olarak değerlendirdi. Günay, şunları söyledi:

''Tiyatromuzun bir duayenini kaybettik, bugün ebediyete uğurluyoruz. Ayrıca geleneksel tiyatronun son büyük temsilcilerinden biriydi. Bu bakımdan çok büyük özellik taşıyor. Meddah geleneğinin son büyük temsilcisiydi. Sinemada çok sayıda eser bıraktı. Televizyon dünyasıyla birlikte büyük kitleler onu tanıdılar ve çok sevdiler. Hepimizin anılarında Erol Günaydın'ın canlandırdığı tiplerle ilgili güzel hatıralar vardır. Ben kendisini yakın tanımak ve dostluk etmek şansına erişmiştim, son yıllarda. Sonsuz rahmet dileklerimi ailesine ve sevenlerine sunmak isterim.

Son zamanlarda gerçekten üst üste oldu. Müşfik Kenter hocamızı, arkasından Neşet Ertaş dostumuzu, Berkant arkadaşımızı uğurladık. Bugün de Erol Günaydın'ı uğurluyoruz.''

Ankara'da, Türkiye düşün dünyasının önde gelen isimlerinden Tevfik Çavdar'ın cenazesine katıldığını dile getiren Günay, ''Hepsini rahmetle anıyorum. Herkese, bütün milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

İstanbul Valisi Mutlu da ''Gönüllerde yaptıklarıyla, sanat dünyasında icra etmiş olduğu güzel hizmetlerle yaşayacak çok değerli bir sanatçımızı ebediyete göndermenin üzüntüsü içerisindeyiz. Başsağlığı diliyoruz'' diye konuştu.

"ÇOK SIRADIŞI, EFSANE BİRİYDİ"

Yönetmen-yapımcı Ülkü Erakalın ise şöyle dedi:

''Ben kaybettiğimiz sanatçıların öldüğünü kabul etmiyorum. Onlar eserleriyle var oldukça aramızdalar ve yaşıyorlar, yaşayacaklar da. Eser bırakan her sanatçı halkın gönlündedir ve yaşar. Benim için ne mutlu; aşağı yukarı 25 yıl evvel Gazanfer Özcan'la beraber İzmir'de Erol Bey'le 'Vur Patlasın Çal Oynasın' diye bir komedi filmi çekmiştim. İkisini de kaybettik. İlk filmimin iki baş rol oyuncusuydu. Allah rahmet eylesin demiyorum, gökyüzünde yaşasın inşallah.''

Oyuncu Müjdat Gezen de Cennet Mahallesi dizisinde beraber oynadıklarını belirterek, ''Başka bir proje vardı ama kısmet olmadı'' dedi.

Oyuncu Zeki Alasya ise Günaydın'ı ''çok sıra dışı'' ve ''efsane'' şeklinde tanımlayarak, ''Sihirbaz falan gibi bir adamdı. Farklı bir şeydi. Farklı bir şey olduğu için öbür tarafta da bir şeyler yapmaya çalışacak. Devam edecek. Olağanüstü biriydi'' diye konuştu.

Cenazeye, Galatasaray Lisesi, Türker İnanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İnan-Suna-İpek Kıraç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum tarafından çelenk gönderildi.

Günaydın'ın, üzerinde Galatasaray bayrağı bulunan cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde camiden çıkarıldı. Cenaze, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER