ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 08:23

Eroğlu: Su tasarrufu sulamada yapılmalı

Eroğlu: Su tasarrufu sulamada yapılmalı

İstanbul Platformu'nun Çengelköy'de bir restoranda her ay yaptığı geleneksel toplantıların dün akşamki konuğu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu.


Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü görevinden itibaren yaptığı icraatları davetlilere anlattı. Eroğlu, “Su, hayat için vazgeçilmez bir madde. İnsan hayatı için en elzem maddelerden birisidir. Her canlı mutlaka sudan yaratılmıştır. Bu bakımdan, dikkat ederseniz, bütün dünyada medeniyetler suların kenarında kurulmuştur. Bazıları baraja karşı çıkıyor, gölete karşı çıkıyor. Ama Türkiye'de baraj ve gölet yapılması keyiften değil, keyif için yapmıyoruz. Tamamen Türkiye'nin iklim şartlarının, coğrafi şartlarının getirdiği bir mecburiyetten yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu şöyle devam etti:

"Bakın, hesabı iyi yapmak lazım. Madem ki suyumuzun yüzde 73'ünü sulamada kullanıyoruz, o halde en büyük tasarrufu yapacağımız alan sulamadır. Bazıları bana, 'Vatandaşlara niye su tasarrufunda bulunun diye beyanatta bulunmuyorsun?' diyor. Geçen bir bakan arkadaş da sordu. Dedim ki, 'Ben böyle bir şeyi söylediğim zaman, vatandaş sular kesilecek diye endişeye kapılır. Ben İSKİ Genel Müdürü'yken, İstanbullunun geçmiş yıllardaki su sıkıntısından kaynaklanan psikolojik rahatsızlığını kaldırmak için, 'Suyumuz bol. İSKİ çok para kazansın, bol su kullanın' beyanatlarını verirdim. Dolayısıyla sulama çok önemli. Ve inşallah tarımda da büyük bir mesafe kat edeceğiz. Şunu açık yüreklilikle ifade ediyorum; yakın bir gelecekte, 20-25 yıl sonra dünyadaki en önemli sektör, gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır. Su ve enerji alanında. Dolaysıyla, şimdiden gerekli tedbirleri almamız gerekiyor."

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER