ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2013 Perşembe 11:08

Ermeni askeri Türk çobanı vurdu

Ermeni askeri Türk çobanı vurdu

Ermenistan sınırına geçen hayvanını almaya gittiği sırada Ermeni askerlerince açılan ateş sonucu vefat etti.


Kars'ın Akyaka ilçesinde Ermenistan sınırında hayvanlarını otlatan çoban, açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Akyaka ilçesinde Ermenistan'a sınır olan yaylada hayvanlarını otlatan çoban Mustafa Ülker(35), Ermenistan sınırını geçen hayvanlarını almak için yanlarına gidince Ermeni askerlerce açılan ateş sonucu vuruldu. Ağır yaralanan çoban hayatını kaybetti.

Kars Valisi Eyüp Tepe, olayın doğru olduğunu teyit ederek, çobanın cenazesinin geri alınması için kaymakamlık ve Hudut Tabur Komutanlığı'nca girişimlere başlandığını söyledi. 

Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, yaptığı açıklamada, Ülker'in ilçe merkezinde ikamet ettiğini ve hayvanlarını otlatmak için sınıra yakın bölgedeki yaylaya çıktığını öğrendiklerini söyledi.

Uğurlu, olayın akşam saatlerinde havyanların geri getirilişi sırasında yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülker, hayvanlarını getirirken birinin eksik olduğunu fark ediyor. Geriye dönüp baktığında sanırım orada hayvan doğum yapıyor. Tekrar onu almaya dönerken maalesef hadise orada öylece gerçekleşiyor. Ermenistan tarafına geçen hayvanını almaya yöneldiği için oradan Ermeni askeri ateş ediyor ve yaralanıyor. Ondan sonra Ermeniler alıkoyuyorlar vatandaşımızı. Şu an bizim hudut tabur komutanımız orada, gerekli yerlerle görüşüp vatandaşımızı alacağız."

Uğurlu, yaralının sağlık durumunu şu an tam olarak bilemediklerini ifade ederek, tedavisi için yaralıyı Kars'a getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER