ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 16:40

Ermenek'te son durum

Ermenekte son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek’teki kurtarma çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde buldu.

Taner Yıldız, 18 maden işçisinin kredi borçlarının silinmesinin ardından Ermenek’te bulunun esnafın kredi borçlarının da ertelendiğini ifade etti.

Yıldız, "Suyun 4’te üçü tahliye edildi çalışmalar sürüyor. 18 işçi kardeşimizin tüm borçları tamamen silindi. Ermenek te çalışan tüm madencileri tüm kredi borçları 3 ay boyunca ertelendi. Ayrıca Ermenek’te bulunan esnaflarımızın kredi borcu faizsiz olmak kaydıyla 3 ay ertelendi. Üniversitelerinin sonuna kadar okutulması için tahütler verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimizi çıkardıktan sonra sosyal yaralar da sarılacak. TOBB Başkanı hayırseverleri buraya yönlendirilecek. Artık sosyal yaralar da sarılmaya başlanacak

 Çok ciddi bir hareketlililk var. 2000'e yakın personel burada hareket anında. Haber arkadaşımızlarından 2 kişinin kaza yaptığını öğrendik kendilerine geçmiş olsun diliyoruz." dedi.

Yıldız konuşmasını şöyle sürdü:

Duvarların yarıldığı yere henüz ulaşamadık. Oraya yaklaştıktan sonra işimiz bitmiyor. Daha sonra çanağın olduğu kısma doğru ineceğiz. An ve an karşımıza çıkan tabloları doğru bir şekidle değerlendiriyoruz. Kavşak noktasında çok ciddi bir tahribat olduğunu gördük. Ezilen büzülen vagonlar olduğunu gördük.Bundan sonraki gelişmeleri de hepberaber göreceğiz. 4 ayrı yerde yemek yediklerini çıkan arkadaşlar ifade etti. Şu anda herhangi bir bulgu yok. kesin ve net bilgileri sizlerle paylaşabiliriz.

"YANDAKİ OCAKTAN BOŞALMIŞSA İŞLETME HATASIDIR"

Eğer yandaki ocaktan boşaldığına net olarak karar verirsek burada bir işletme kusuru olduğunu açıkca söyleyebiliriz. Yapılan bütün alanların bir biri ile ne kadar çakıştığını görmemiz gerekiyor.Bizim duvarın nereden yarıldığını görmemiz lazım bunların hepsini öğrenince sizlerle paylaşacağız.

DNA testi söz konusu olabilir. Herhangi bir yanlışlığa düşülmemesi için bu yola başvurabiliriz. Yapılan teşhislerle ancak bu noktaya gelebiliriz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER