ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2013 Cuma 16:35

Ergenekon duruşmasında izleyici yok!

Ergenekon duruşmasında izleyici yok!

Silivri'de pazartesi yapılacak Ergenekon duruşmasına izleyici alınmayacak!


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 Ağustos Pazartesi günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma solonunda yapılacak "Ergenekon Davası"na sadece sanıklar, müdafileri, milletvekilleri ve basın mensuplarının alınacağını, mahkemenin talimatı doğrultusunda izleyicilerin salona alınmayacağını bildirdi.

"KANUNSUZ GÖSTERİ" VURGUSU

Ayrıca Silivri'de toplanacakların "kanunsuz gösteri" olarak değerlendirileceğini ve kimsenin Silivri bölgesinde toplanmaması çağrısında bulunan Mutlu, "Bu nedenle toplantı için yapılmış olan çağrıya riayet edip iştirak etmemeleri ve bu bölgede mahkemenin tamamlanarak huzur içinde mahkeme sürecinin tamamlanmasını istiyoruz. İl dışından gelecek izleyiciler içinde gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

"TOPLANILIRSA GEREĞİ YAPILACAK"

Vali Mutlu kararın davayı yürüten İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi'nin karar verdiğini de belirtti. Silivri bölgesinde olası bir toplanmaya izin vermeyeceklerini söyleyen Mutlu, önceden buna müsaade edilmeyeceğini açıklamayı ilke olarak görüklerini, olası toplanma karşısında da gerekenin yapılacağını dile getirdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER