ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2014 Pazartesi 14:46

Ergenekon davasında 3 tahliye

Ergenekon davasında 3 tahliye

Levent Göktaş, Tuncay Özkan ve Sedat Peker için de tahliye kararı çıktı.


Ergenekon davası tutuklu sanıkları Tuncay Özkan, emekli Albay Levent Göktaş ve Sedat Peker tahliye edildi. Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'a yurtdışı yasağı koydu.

Ergenekon davası kapsamın tutuklu olan Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker'in tahliye taleplerini İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi.

Mahkeme Başkanı İshak Eken, üye hakimler Rafet Koyuncu ile Keskin Karakurt tarafından Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için verilen kararda, "Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması nazara alınarak başkaca yönler incelenmeksizin yerinde görülen tahliye istemlerinin kabulüne, sanıkların tahliyelerine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş hakkında yurtdışı çıkış yasağı da koydu.

Sedat Peker ile ilgili kararında da aynı gerekçeleri sıralayan mahkeme, Peker'e verilen ceza miktarını dikkate alarak herhangi bir adli kontrol uygulamadı.

Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Özkan, darbeye teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Emekli Albay Levent Göktaş, 7 Ocak 2009 tarihinde tutuklanmıştı. Göktaş, 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dava sürecinde 27 Ocak 2012'de tutuklanan Sedat Peker’e de 10 yıl hapis cezası verilmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER