ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Haziran 2013 Çarşamba 20:55

Erdoğan'la Fas Kralı neden görüşemedi?

Erdoğanla Fas Kralı neden görüşemedi?

Medyada, Fas Kralı'nın Erdoğan'la görüşmeyi reddettiği yönünde çıkan haberlere hükümetten cevap geldi: "Fas Kralı 20 gündür ülkesinde yok"


TBMM Genel Kurulu'nda 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Fas Kralı'nın 20 gündür yurt dışında olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini söyledi.

Aydın, "Sayın Başbakan'ın Kuzey Afrika'da yapacağı mitingde toplayacağı kalabalığı siz Tandoğan'da toplayamazsınız. Türkiye, eski Türkiye değil, güçlü ve ufku açık ülke" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, tartışmayla ilgili söz alarak, "Fas Kralı yurt dışında olduğu için sayın Başbakan'ın seyahat planlamasında Fas Kralı ile görüşmesi ne Fas ne de Türkiye tarafından öngörülmemiştir. Çünkü Kral ülkesinde yoktur. Resmi ve doğru bilgi budur. Onun ötesi spekülasyondur" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın bir gazeteyi odasının önünde bulunan bankoda yırttığını belirterek, bunu eleştirdi.

Söz alan Demirbağ, "Sayın Çam bankoda gazeteyi yırttığımı, oradaki çalışanları da tehdit ettiğimi ifade ettiler. Benim odama bu gazeteyi kim bırakıyor? Danışmanlarıma sordum ve bu gazeteyi istemiyorum, dedim. Bankonun orada da yırttım bıraktım. Bu gazeteyi okumak zorunda değilim" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, milletvekillerinin tehdit altında olduğunu, Başkanlık Divanı'nın buna tedbir almasını istedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER