ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2013 Salı 14:21

Erdoğan'ın kast ettiği iki ayyaş kim?

Erdoğanın kast ettiği iki ayyaş kim?

AK Parti grubuna seslenen Başbakan Erdoğan "İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber de..." derken kimleri kast etmiş olabilir?


Sosyal medya bu soyuya kilitlendi. Herkes Erdoğan'ın bahsettiği iki ayyaşın kim olduğu sorusunun cevabını arıyor. 

AK Parti Grup toplantısında partililere seslenen Başbakan Erdoğan, alkol düzenlemesi ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Alkol düzenlemesi yasak olarak gösterenlere tepki gösteren Erdoğan, MHP'ye de düzenlemeye verdikleri destek için teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan bu konuşması sırasında iki ayyaştan söz etti: "İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor?" diyen Erdoğan'ın ayyaşlardan kastının kimler olduğu sorusunun cevabını arayan binlerce kişi, google'a koştu. Ancak aradığı cevabı bulamadı.

Peki Erdoğan'ın bahsettiği iki ayyaş kimler olabilir?

YORUM SİZİN...

İşte Erdoğan'ın olay olan sözlerinin o kısmı:

"Rahatsız olanlar var. Başta CHP. Onun uzantısı olan köşe yazarları var. Bilim bunun zararlı olduğunu çok net ortaya koyuyor. Birçok hastalıkların anası alkoldür.

Bilim bunun zararlı olduğunu kabul ediyor. Bugün birçok hastalıkların anası budur, bu ortada. Basit gördüğümüz sigara aslında insanı lime lime doğruyor. Bunu birçok yere çekenler olabilir. 'İnancı nedeniyle, İslam böyle emrettiği için yapıyor' diyebilirler. Bunu din emrediyor diye, doğrunun karşısında mı duracaksıınız.

İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için doğru oluyor da inancın emrettiği bir yasal düzenleme neden sizin için engellenmesi gereken bir olay haline geliyor.

Kaldı ki; biz ortaya tercihler koyuyoruz. Tamamen yasaklanması söz konusu değil. 58. madde, gençliğin korunması maddesi bizden önceki iktidarlar tarafından hazırlandı.

Biz bu düzenlemeyi gençlerimiz, çocuklarımız için, sağlıklı nesiller yetiştirmek için yaptık. Biz bu düzenlemeyi milli, manevi duygularla geleceğe yürümek için yaptık. Hiç kimse bunu farklı yerlere çekmesin."

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER