ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Haziran 2013 Çarşamba 08:15

Erdoğan'ın danışmanı CNN'i şaşırttı

Erdoğanın danışmanı CNNi şaşırttı

Ünlü haber sunucusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'ın sorusuna verecek cevap bulamadı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Dışişleri Başdanışmanı İbrahim Kalın, CNN'de canlı yayında bağlandığı Christiane Amanpour tarafından sözü kesilerek yayından alındı.

Türkiye 'de yaşanan olaylar konusunda bilgi vermek için CNN televizyon kanalına bağlanan İbrahim Kalın, hükümetin Gezi parkı ve Taksim'de yaşanan olaylara ilişkin politikasını savunarak, göstericileri suçlayan açıklamalarda bulundu.

Christiane Amanpour'un, 'barışçıl gösterilere, polisin çok sert müdahalesini' yorumu üzerine, Londra 'da benzer bir müdahale olduğunu hatırlatan Kalın, 'Yarın Erdoğan göstericilere ne verecek?' sorusuna da Başbakan'ın istekleri dinleyeceğini ancak görüşmenin içeriğini önceden kestiremeyeceği belirtti.

Türkiye'de hapiste bulunan gazeteciler ilişkin sorularına da Kalın'dan yanıt alamayan Christiane Amanpour, Kalın'ın "Ellerinde molotof kokteylleri ve sopalar olan insanların Beyaz Saray'a yürümelerine ve kamu malına saldırmalarına izin verildiği bir durumu hayal edebiliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu, 'Bayım gösteri bitti' (Sir, Show is over) sözleriyle İbrahim Kalın ile olan canlı yayın bağlantısını kesti.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER