ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2013 Cuma 16:28

Erdoğan'dan PYD ve Fenerbahçe açıklaması

Erdoğandan PYD ve Fenerbahçe açıklaması

Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.


Başbakan Erdoğan PYD Başkanı Salih Müslim'in İstanbul'da MİT'le görüştüğünü doğruladı.

Başbakan Reep Tayyip Erdoğan Suriye'nin kuzeyindeki PYD, The Times, seçim barajı, demokratikleşme, Bahçeli'nin rahatsızlığı, Mısır darbesi ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları...

-Türkiye'ye gelen PYD temsilcilerine MİT tehlikeli adım attıkları konusunda uyaracak.

-Barajların düşürülmesi konusunda çalışmamız yok. Seçim barajı ile ilgili haberler hayalidir. Çalışmalarımız bittikten sonra bunu kendim açıklayacağım. Koalisyonların ülkemizi geriye götürdüğü ortada. Ben bir ipucu verdim son yaptığımız kongrede. O manifestomuz çerçevesinde yürüyeceğiz.

-Bahçeli'yi aradım, kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

-Darbeyi yapan kişi taraftarlarını meydanlara dökmek istiyor. Mursi hakkında açıklama yapıyor, Hamas ile ilgili görüşmeleriyle ilgili 15 gün hapse mahkum oldu diyor. Dünyanın neresinde böyle bir anlayış var? Hükümet istedikleri ile görüşür. Bu bir cumhurbaşkanıdır. Darbe yapanlar yolsuzlukları ortaya çıkacak diye endişeleri var. 

THE TİMES HAKKINDA

Bunlar düşüncelerini kiraya vermiş tipler. Bunlar demokrasiye inanmış olsa yüzde 50 ile iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör diyemezler.

Her türlü küfrü hakareti yapıyorlar. Medya Türkiye'de mahkum diyorlar. Nasıl mahkum da bu yayınları yapabiliyorlar. Bunlar yalan yanlış haberler. Türkiye'yi bilmedikleri için bunu yapıyorlar. Parayla Times kendi sayfasını kiraya veriyor. Bu Times'ın da hatası var. Gerekli hukuki işlemler başlatılacak.

FENERBAHÇE AÇIKLAMSI

Benim için Türkiye'deki bütün takımlar eşittir, ama Fenerbahçe'ye çocukluğumdan beri özel bir muhabbetim var. Tüzel kimlikleri değil bireyleri cezalandırmak doğrudur demiştim. Fenerbahçe'nin 20-25 milyon taraftarı var. Beşiktaş'ın 10-15 milyon taraftarı var. Böyle yaptığınızda kitlenin tamamnı cezalandırmış oluyorsunuz. Bunu tasvip etmiyorum. UEFA kararlarını verenler de insan. Kulüplerin boynunda bir testere gibi duran kuralları gelin değiştirelim.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER