ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2013 Pazar 15:11

Erdoğan'dan flaş üniversite açıklaması

Erdoğandan flaş üniversite açıklaması

Başbakan Erdoğan, Edirne'de yaptığı konuşmada "Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok.


Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: Kardeşim 6 yılda bitireceksin bitir, 7 yıl, 8 yıl, 10 yıl... Böyle bir şey mümkün mü...Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Artık hedef koyuyoruz. Onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle... Ne yazık ki, bir çok terör olayına karışan kişiler bu tür aflardan yararlanmak suretiyle okullarımıza zarar veriyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Edirne Selimiye meydanında, toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, her seçim öncesinde Türkiye’de uygulanmak istenen kirli senaryoların bugünlerde yeniden devreye girmeye başladığını belirterek, “Allah’a hamd olsun miletim 7 seçimde de bunlara prim vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Eğer onların bir tuzağı varsa hiç merak etmesinler milletin de bir tuzağı var. Eğer onların bir hesabı varsa hiç merak etmesinler Allah’ın da bir hesabı var. Kirli ittifaklar, milletin hesabı karşısında darmadağın olacak” ifadelerini kullandı.

CHP ZİHNİYETİ CAMİLERİ YIKTI

Konuşmasında CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Türkiye küçük olsun ama bizim idaremizde olsun diyorlar. Bunlar bizim şu güzelim tarihi eserlerimizi yıkanlar değil mi. Bu CHP zihniyeti camilerimizi yıkan değil mi? Tüm Trakya bölgesinden rica ediyorum iftiralara kulak asmayın” dedi. 11 yıl boyunca hükümette yasaklayan kısıtlayan değil yaşam tarzlarını garanti altına alan bir çizgiyi izlediklerini savunan Başbakan Erdoğan, “Kimsenin yaşam tarzına karışmayız karışılmasına da izin vermeyiz” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

KARAR, SÖZ, YETKİ MİLLETİNDİR

“Edirne’nin şunu bilmesini özellikle istiyorum; 81 vilayetimizin tamamının, 76 milyonun şunu bilmesini arzu ediyorum. Türkiye’de karar milletindir, söz milletindir, yetki milletindir. Türkiye’nin istikametini sadece millet çizer. Millet ne derse o olur. Millet neyi arzu ederse, neyi isterse, nasıl bir istikamet talep ederse o yerine getirilir. Türkiye’de artık çetelerin dönemi sona ermiştir. Sermayenin, medyanın, karanlık örgütlerin hükümet kurup hükümet devirme dönemi sona ermiştir. TBMM’yi sadece siz şekillendirir, hükümetleri sadece siz göreve getirir, siz görevden alabilirsiniz. Milli irade üzerinde Allah’tan başka hiçbir güç yoktur.”

Bütün kirli ilişkilerin, nankörlüklerin vefasızlıklar bugüne kadar hep sandıktan döndüğünü söyleyen Erdoğan, “30 Mart’ta da sandıktan dönecek. Milletin meclisi’ne bugüne kadar kimse diz çöktüremedi bundan sonra da çöktüremeyecek” vurgusu yaptı.

100 yıl önce Osmanlı ordusunun Edirne’yi almak için çabalarken, “‘Edirne’ye Enver gireceğine, Bulgar girsin’ diyorlardı. 100 yıl önce bu densizliği yapanlar bugün de bunları yapıyorlar” diye konuştu.

ECDADIMIZ GİBİ CESUR OLACAĞIZ

Türkiye’nin iktidarları döneminde normalleşmeye başladığına değinen Başbakan Erdoğan, “11 yıldır herkes fikrini özgürce beyan ediyor. Bölündük mü? Parçalandık mı? Fikrine güvenen fikir özgürlüğünden korkmaz. Türkiye bölünmüyor, parçalanmıyor. Tam tersine Türkiye güçleniyor, büyüyor, kardeşliğini daha da pekiştiriyor. Türkiye şimdi normalleşiyor” dedi.

Erdoğan, korkmadıklarını vurgularken, “Korkmuyoruz, korkmayacağız. Millet olarak vatandaş olarak korkmayacağız. Ecdadımız gibi cesur olacağız. Bizi korkutanlara, tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz. Asla geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜK BİR BAŞKASININ ÖZGÜRLÜK SINIRINA KADARDIR

Türkiye’nin büyüyüp geliştiğini aktaran Erdoğan, kendisini dinleyenlere, “Türkiye gündem belirleyen bir ülkedir. Hükümeti artık sadece siz göreve getirir, siz görevden alırsınız” diye seslendi.

Erdoğan, “Özgürlük bir başkasının özgürlük sınırına kadardır” derken, vatandaşlara, “Öyle ‘istediğim gibi, istediğim şekilde, istediğim yere kadar özgürlük’ olmaz. Bir başkasının özgürlük sınırına kadar özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz. Eğer o özgürlük sınırına müdahale ederseniz, işte bu müdahale etmektir. Buna müsaade edemeyiz” hitabında bulundu.

6, 7 YILDA BİTİRDİN, BİTİRDİN...

Üniversitelerde defalarca af ilan ettiklerini aktaran Başbakan Tayyip Erdoğan, “Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Üniversitede sınırsız af diye bir şey yok. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek. Sınırsız af verdiklerimiz üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Üniversitelerde terör eylemlerine karışmış olanlar aflardan faydalanarak okullarımızı berbat duruma getirdi. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrenci terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Öğrenci okumayı değil, bir alanı proveke etmeyi düşünüyor. Artık diyor ki ‘ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim.’ Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir, 7-8-9 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Onun için de artık hedef koyuyoruz. Hazırlığımızı yapıyoruz; 6-7 yıl bitirdin, bitirdin. Bitiremediğin takdirde artık güle güle. Birçok terör eylemlerine karışmış olanlar bu tür aflardan istifade etmek suretiyle, okullarımızı çok zor berbat duruma getirdiler” diye konuştu.

Harçların kaldırıldığını belirten Başbakan Erdoğan, “Harç dediler harcı kaldırdık, harcın kaldırılmasını isteyen çevreler hala terör estiriyorlar” diye konuştu.

Hiçbir üniversitede harç alınmadığını belirten Erdoğan, “Hangi üniversite harç alınıyorsa bize bildirsinler, gereğini yaparız” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER