ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 21:33

Erdoğan: Türkiye emin ellerde

Erdoğan: Türkiye emin ellerde

Almanya programı devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin programında konuştu.


 Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türklere, "Hiç merak etmeyin Türkiye emin ellerde" diye seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Türkiye'deki kardeşlerinizin size olan hasretini Almanya'ya taşıdık. Milletinizi çok iyi takip ettiğinizi ben de iyi biliyorum. Memnuniyetle ifade ediyorum Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet içinde, Türkiye istikrar içinde geleceğe koşmaya devam ediyor.

-Türkiye geleceğine adım adımlarla yürüyor. Türkiye zincirlerini kopararak 2023 hedefine kararlılıkla yürüyor. Gözünüz asla arkada kalmasın.

-Almanya'da yaşıyor olmanızdan gurur duymanızı istiyorum, aynı zamanda bayrağınızdan ülkenizden de gurur duymanızı istiyorum.

-Bugün özgüveni yüksek bir Türkiye var. Ekonomisiyle örnek demokrasisiyle yüksek bir Türkiye var.

-Şu anda ihracatçımızın uluşmadığı bir ülke kalmadı. Türkiye 2014 yılında ihracaat rekoruna koşuyor.

-Türkiye'nin pasaportu artık bütün sınır kapılarında büyük değer ifade ediyor. 2013 yılının ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 gelişme kaydetti. 

-Şunu unutmayan üzümü yenen bağ taşlanır. Unutmayın biz küllerinden ayağa kalkan bir milletiz.

YOLSUZLUK İDDİALARINA CEVAP

-Berlin'den bazı yerlere sinyalleri vermemiz lazım. Birileri ahkam kesiyor. Efendim Türkiye'de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü oluduğumuz yerimiz burası. Yolsuzuluğun olduğu bir ülkede gelir 230 milyar dolarlık iken bu geliri 800 milyar dolara nasıl çıkaracaksın? Göreve geldiğimizde üniversiteli öğrenciler 45 liracık alıyordu Şimdi 530 liraya çıkardır. İlk-orta ve lise okullarımıza kitaplar ücretsiz veriliyor. Bu ülkede nasıl yolsuzluk olsun. Taki ki dert başka!

-Artık insanımızı insan yerine koyan bir anlayış var.

CHP'YE ELEŞTİRİ

-Şimdi CHP'nin genel müdürü var. O müdür bir zamanlar SSK'nın müdürüydü. SSK'yı yönetemenyenler ülkemizi nasıl yönetsin. Şimdi bunlara ülke emanet edilir mi? Zaten milletimiz de onun için bunlara ülkeyi emanet etmiyor. Bunların en önemli sanatı iftiradır. Ama güneş balçıkla sıvanmaz.

-Bir zamanlar karakol denince akla korku tüneli gelirdi. Ama artık bu devirler Türkiye için kapandı. İşkenceye son dedik. O dönemleri geride bıraktık. Adalet sarayları, emniyet sarayları yaptık.

ANCAK RUKUDA EĞİLİRİZ

-Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

-Biz zamanla yarışıyoruz, bizim sevdamız var bu ülkeye ama bunların böyle bir derdi yok.

-Hiç endişeniz olmasın her zaman söylüyorum; dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz ancak rükuda eğiliriz, insan karşısında değil. Onun için kimse böyle bir yola tevessül etmesin. Bu yola tevessül edenler her zaman eli boş döner.

-Demokratikleşme alanında tarihi adımlar attık. Çetin bir mücadele sürdürerek, vesayetleri ortadan kaldırdık, çetelerin, mafyatik yapılanmaların, cuntaların, örgütlerin sultasına son verdik.

-Bir yılı aşkın süredir, Türkiye'de terör nedeniyle hiç kimse hayatını kaybetmedi, hiçbir eve, hiçbir ocağa, hiçbir anne yüreğine, baba yüreğine ateş düşmedi. Kardeşliğimizi yücelttik, birliğimizi, dirliğimizi daha da büyüttük. 

-Ekonomiyi hedef alarak kaos oluşturmak moralleri bozmak istediler. Bunlarda zerre kadar millet sevgisi yok. Yurdışında kendi ülkesini karalayanlarda vatan sevgisi olabilir mi? Ne yapacaksan gel ülkende yap. Türkiye için kirli hesapları olanların, bunların maşası durumundakilerin hevesleri kursaklarında kaldı.

-Hırsızlıkların en büyüğü unutmayın milli irade hırsızlığıdır. Şu anda milli iradeyi çalmak istiyorlar. Milli iradeyi çalanlar, her seferinde Türkiye hazinesini boşaltmış, yetimin hakkına el uzatmış, Türkiye'yi yoksullaştırmıştır. İşte şu anda da milli iradeyi çalmak, Türkiye'yi o eski günlere götürmek istiyorlar. İftiralarla bir yargı darbesinin yapılmasına, milli iradenin tekrar çalınmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Kusura bakmayın o günler geride kaldı.

-Şu anda şuna istifa et buna istifa et diyenler Türkiye'nin uzağında kalmasınlar, gelsinler Türkiye'de siyaset yapsınlar.  

KAYNAK:
yazete.com
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER