ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Haziran 2013 Pazartesi 14:04

Erdoğan: "Tencere tava hep aynı hava"

Erdoğan: "Tencere tava hep aynı hava"

Başbakan Erdoğan basın toplantısında gazetecilerin sorduğu sorulara önce sinirlendi sonra bakın nasıl cevap verdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fas'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda 'Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, Gezi Parkı'nda yaşananların aşırı uçların olayı olduğunu ileri sürdü. Başbakan basın toplantısında bir gazetecinin Kültür Bakanı Ömer Çelik'in attığı tweetleri sorması üzerine sinirlendi.

Vatandaşların Gezi Parkı'nda yaşananları tencere ve tavalara vurarak protesto etmesiyle ilgili "Tencere-tava eylemleri ile ilgili ne diyorsunuz? sorusuna Başbakan'ın yorumu:''Tencere tava hep aynı hava'' oldu.

Başbakan, Reuters muhabirinin bir sorusu karşısında da ''Türkiye'de evlerinde zor tuttuğumuz bir yüzde 50 var'' ifadelerini kullandı.

 "TencereTava HepAynıHava" Twitter'da TT oldu.

İşte sosyal medyadan 'tencere -tava hep aynı hava' yorumları:

BİRSEN ALTAYLI TWITTER'DA OLAY OLDU

Reuters muhabiri Birsen Altaylı Başbakan’a soru sordu takipçi sayısı patladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika gezisi öncesinde Reuters muhabiri Birsen Altaylı’nın sorusu ve Erdoğan’ın bu soruya verdiği sert cevap gündemin ilk sırasına yerleşti.

Reuters muhabirinin "Alanlarda gördüğümüz insanlar CHP'li insanlar değil" sözlerine Başbakan Erdoğan "Peki kim var, başka kim var? Tespiti yapabildiniz mi?" diye cevap verdi.

Birsen Altaylı'nın "Gezi parkı olayları dış basında da büyük yankı uyandırdı. Muhalif güç olarak tanımlandı. Sizin de küçümsediğiniz ve olayların daha fazla arttığına dair söylentiler var. Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?" sorusu Erdoğan'ı sinirlendirdi. Öfkelenen Erdoğan şu karşılığı verdi:

BANA ÖĞRETİRSENİZ BEN ÖYLE KONUŞURUM

"Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir, bana öğretirseniz ben öyle konuşurum. Bütün toplum demeyin buna aklım yatmaz. Bütün illerde bu ideolojik yapıların uzantıları vardır. Onları ayağa kaldırmış olabilir. Sizin şunu görmeniz lazım. Bu ülkede ne yapılmadı da böyle bir adımı attılar."

Olayların arkasında CHP zihniyetinin olduğunu iddia eden Erdoğan'a itiraz eden muhabire Erdoğan yeniden şunları söyledi:

EVLERİNDE ZORLA TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR

"CHP yok, peki başka kim var. Tespiti yapabildiniz mi? Onların ideolojisi yok mu? Bizim evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. 'Aman sakin olun' diyoruz. Biz eğitimde yaptığımız yeniliklerle mi eleştiriyoruz. Oralarda hiç öyle bir pankart gördünüz mü? Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Böyle mesaj gönderiyorsunuz."

TWİTTER BİRSEN ALTAYLI'YI KONUŞTU

İşte bu tartışma sosyal medyada yankı uyandırdı. Erdoğan'a tepki gösteren isimler Twitter'de Altaylı'ya övgü dolu sözler yazdılar

Lube Ayar ‏@lubeayar
bir saat önce 2700 takipçisi vardı, şimdi 30 bini aştı.. çünkü bu halkın @jandeniz gibi gazetecilere ihtiyacı var, yalakalara değil..

Gamlı Baykuş ‏@GamliBaykusMAG
Reuters'dan Birsen Altaylı'nın Başbakan'a sorduğu soru:Gencecik insanlar sokakta,üniversite öğrencileri, ev kadınları, onlar neden ayaklandı

Murat Çelik ‏@MuratCelik_1
Bir gazetecinin, sadece işini yapıp soru sorması alkışlanacak bir duruma dönüşmüşse; biz medya mensuplarının biraz düşünmesi gerekmiyor mu?

Ezgi Basaran ‏@ezgibasaran
Gazetecinin sorusuna “Sen ne anladın bakalım” denmesi de 10 yıllık iklimin sonucudur. Ve net bir göstergedir.

Ezgi Basaran ‏@ezgibasaran
Reuters muhabiri onurlu bir gazeteci olarak gerekli cevabı verdiği için azarı işitiyor ama koca bi bina gazeteciden alkışı aldı

nedim saban ‏@nedimsaban
Şu anda başbakanla konuşabilmen gazeteci kıza yılın gazetecisi ödülü verilmeli!

enver aysever ‏@enveraysever2
Bir kadın neler yaptı gördük. Helal olan sana! İşte böyle sorulur, işte böyle konuşulur.

kanat atkaya ‏@katkaya
Başbakan nihayet muhattap buldu!

Barış Yarkadaş ‏@barisyarkadas
Yaşasın, sonunda bir gazeteci Başbakan'ın bizzat yüzüne soru sorabildi!!!!! 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER