ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2013 Cuma 19:27

Erdoğan Şırnak'ta konuştu

Erdoğan Şırnakta konuştu


Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış töreninde konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

Bingöl'de açıklamıştım. Bugün açılışının gerçekleştirdiğimiz bu havalanına değerli siyasetçimiz Şerafettin Elçi'nin ismini verdik ve bununla onu kalıcı kıldık. İsmi inşallah bu havaalanıyla birlikte her zaman hatırlanacak.

İhalesinin 2009'da yaptık. Geçtiğimiz ay üst yapı yatırımlarını tamamladık.

Kardeşlerim sadece havalanının açılışını yapmıyoruz aynı zamanda bugün başka illerimizin de toplu açılışlarını gerçekleştiriyoruz. 

Hayatı zorluklarla mücadele vermekle geçmiş Şerafettin Elçi'nin ismini verdik. Bu havalimanı vesilesiyle her daim hatırlanacak.

Bu muhteşem eserin Şırnak için hayırlı olmasını istiyorum. Bakanımızı ve ekibini, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mimar, mühendis, işçi kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Herkesin eline, gönlüne sağlık diyorum.

Bugün farklı yatırımları da hizmete açıyoruz. Burası Şırnak'tır demedik. Burası vatan toprakları dedik, hizmeti buraya getirdik. 10 yıl önce Şırnak'a bir havalimanı olacak deseydik, inanır mıydınız? Söz verdik ve Şerafettin Elçi Havalimanı'nı yaptık.

3000 metrelik pistiyle uluslararası uçuşlara hazır bir havalimanı. Ayrıca TOKİ tarafından inşa edilen 820 konut da bugün hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şırnak'a her alanda büyük yatırımlarımız oldu. Eğitimde cumhuriyet tarihinde yapılanın 1.5 katı dersliği kazandırdırk. Sağlıkta 7 tanesi hastane olmak üzere çok büyük yatırım gerçekleştirdik.

Bu havalimanı burayı bi çekim merkezi haline getirecek. Yatırımcı buraya daha rahat gelecek. Aynı şekilde Ankara'dan buraya bir saatte gelme imkanı olacak. Bizim bu yatırımlarımız hiç hız kesmeden devam edecek. Şırnak, tarihi eserleriyle, türbeleriyle, tarihi güzellikleriyle çok farklı bir şehir konumuna yükselecek. Biz Şırnak'a her ne yapıyorsak Şırnaklılar'ın en tabii hakkı olduğu için yapıyoruz. Bir devlet vatandaşına adil hizmet götürüyorsa büyük devlettir. Batıya yap, doğuya yapma bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

İllerimiz arasında, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadık. 

Biz bu illere hizmet getirirken bizi eleştirenler oldu, müteahhitlerin iş makinelerini yaktılar, şantiyeleri yaktılar, adam kaçırdılar, ehdit ettiler, biz bunlara kulak asmadık, boyun eğmedik. 

Biz bu illere hizmet getirirken "yüzde 10 bize komisyon vereceksin" diyenler var. 

Biz bu ülkede bir olmaya, beraber olmaya mecburuz. Biz kardeşiz. Kardeşliğimizi kısnanalara karşı tavırlı olmanızı istiyorum. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER