ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2013 Pazar 00:02

Erdoğan: "Şimdi de bikinili çılgın çıkarttılar"

Erdoğan: "Şimdi de bikinili çılgın çıkarttılar"

Başbakan Erdoğan "Milli İradeye Saygı" mitingleri çerçevesinde Samsun'da konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olayları, Reyhanlı saldırısı ve çözüm süreciyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Sosyal medya üzerinden yürütülen provokasyonlara dikkati çeken Başbakan, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar bizim tek bir besmelemiz bütün oyunları bozar" dedi.

Başbakan, Taksim Meydanı'ndaki protestolara tasvip edilmeyen görüntülerin yansımasına da sert tepki göstererek, "Sipariş bikiniliyi Taksim Meydanı'na çıkarıyorlar, niye? Tahrik etmek için, bu toplumun sabrını taşırmak için" diye konuştu.

CHP'li bir kadının sahte videosu da Başbakan'ın gündemindeydi. Başbakan, "Aman bu oyunlara dikkat edin. CHP'nin geçmişinde bu oyunlar çoktur" uyarısını yaptı.

BAŞBAKAN BU KEZ SAMSUN'DA HALKA SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın organizasyonunu üstlendiği "Büyük Oyunu Bozmaya, Haydi, Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde Samsunlulara seslendi.

Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına değinen Başbakan Erdoğan, "Bunların İstanbul'daki muhteşem karşılamayı görünceTürkiye üzerinde hesapları olanların oyunları bozuldu, bunların Adana'daki, Mersin'deki coşkuyu görünce oyunları bozuldu. Bunların hesapları alt üst oldu. Ankara'daki ilgiyi görünce oyunları zaten bozulmuştu. Sincan'daki, Kazlıçeşme'deki, Kayseri'deki aşkı, sevdayı, muhabbeti görünce oyunları bozuldu. İşte şimdi Samsun 'ben buradayım' diyor. İşte şimdi Samsun bu oyunu bozuyor, bu tuzağı alt üst ediyor" dedi.

"ONLAR MİLYONLARCA TWEET ATSINLAR, BİR BESMELEMİZ YETER"

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben Ankara mitingimizde ‘Biz sabırla direniriz, itidalle direniriz, ellerimizi semaya açıp duamızla direniriz’ dedim. Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını alt üst eder. Bu milletin sabrı her şeye galip geldi, kurulan tüm tuzakları alt üst etti"

"SÖZÜM ONA SANATÇILAR 'AĞAÇ' DEDİ, 'GEZİ PARKI' DEDİ AMA..."

Olayların medyada veriliş biçimini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Olaylar başladığında içerdeki bazı medya, sanatçılar sözüm ona, yazarlar sözüm ona, bazı sözüm ona aydınlar, hatta bazı ülkelerin liderleri ‘ağaç, Gezi Parkı, polis şiddeti, demokrasi, hukuk, özgürlük’ dediler. Yakılan polis otolarından bahsetmediler, yakılan araçlardan bahsetmediler, kamu kurumlarına yapılan saldırılardan bahsetmediler. Utanmadan hala bunları kalkıyorlar Gezi Parkı’na sahip olmaktan bahsediyorlar. Bunların derdi ağaç mıydı? Derdi ağaç olan ağaçları devirir miydi? Bunu Tayyip Erdoğan’a karşı yapıyorsunuz. Erdoğan’ın başında olduğu iktidar 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç dikmiş. Sizin nerede bir dikili ağacınız var" diye konuştu.

"CHP ZİHNİYETİ ÇÖPTÜR, SUSUZLUKTUR, BEREKETSİZDİR"

Başbakan Erdoğan, CHP'ye de sert sözlerle yüklendi:

"Kanlarında CHP’lilik olanlar utanmadan bize çevrecilik dersi vermeye kalkıyorlar. Bu CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. Onlar iktidarken bu ülkede yağ, ekmek kuyrukları vardı. Şu anki genç kardeşlerim Ak Parti iktidarında tokluğu gördüler. Yokluğu bilmiyorlar. O yüzden ayırt edemiyorlar. O gençlere seslendim: Bu AK Parti iktidarında göremediğiniz ne? Söyleyemediler bir şey. Hatta bir tanesi başörtüsü yüzünden yurtdışına çıktım. 'Ülkeye sizden sonra döndüm' dedi. Hani özgürlüktü? Bu sabah bir baktım. CHP’liler toplanmış bir araya özgürlükten bahsediyor. Ne özgürlüğü ya. Sizin olduğunuz yerde özgürlük mü olur. Özgürlük AK Parti iktidarında başladı. Karşımızda CHP, MHP vardı. Onlara rağmen bu mücadeleden millet olarak galip çıktık."

"ŞİMDİ DE BİKİNİLİ ÇILGINLAR ÇIKARIYORLAR"

Sokak olaylarına ilişkin eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Elinde molotof olan, taş olan teröristi bunlar sempatik gösterdiler. Ama Samsunlu bacılarım, ninelerim bunlar Zahide Nine'nin kahramanca haykırışını hiç dile getirmediler. Yakıp yıkanları afacan çocuk gibi gösterdiler. Ama polisin sabrını, milletin vakarını hiç ama hiç göstermediler. Olayın başından itibaren sürekli yalan söylediler, manipülasyon yaptılar, hukuku ayaklar altına aldılar. Şimdi Taksim'e bakıyorsunuz. Bikinili çılgınlar çıkarıyorlar. Bu toplum bu mu ya... Sipariş bikiniliyi Taksim meydanına çıkarıyorlar, Tahrik etmek için. Bu toplumun sabrını taşırmak için bunu yapıyorlar."

"UTANMADAN ÇIKTI ‘MÜFTÜNÜN KARISIYIM’ DEDİ"

İnternette dolaşan haberlere dikkat çeken Başbakan, "CHP’liler ne kadar ilkesiz. Biri utanmadan çıktı ‘müftünün karısıyım’ diye ortaya çıkıyor, başına da örtü takmış. Aman bu oyunlara gelmeyin. CHP’nin geçmişinde çoktur bu oyunlar. Bu kadının iki yüzlülüklerini gördük. Şişli Belediyesi’nde çalıştığını gördük. Bunların ne kadar çaresiz olduklarını gördük. Polise eylemde küfreden, gençlere para veren CHP örneklerini de gördük." dedi.

"OLAYLARDAN FAİZ LOBİSİ KAZANDI"

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Gezi Parkı olaylarının ekonomiye etkilerine de değindi.

"Bu olaylardan kim kazandı?" diye soran Başbakan, "3 hafta devam eden bu gösterilerden kim kazandı? Sandık olarak söylemiyorum. Faiz lobisi, Türkiye’nin hasımları, rant lobisi kazandı. Bu gösterilerde kim kaybetti? Az da Türkiye ekonomisi, turizmi, imajını, uluslar arası gücünü lekelediler" şeklinde konuştu.

"BREZİLYA’DA DA AYNI OYUN OYNANIYOR"

Brezilye'da süren protestolara işaret eden Başbakan, "Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Semboller aynı, afişler aynı, Twitter, Facebook aynı, uluslararası medya aynı. Aynı merkezden idare ediliyorlar. Türkiye'de başaramadıklarını şimdi Brezilya'da başarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Oyun aynı oyun, tuzak aynı tuzak, maksat aynı maksat" ifadelerini kullandı.

"KİMİN GİYDİĞİNE, İÇTİĞİNE KARIŞILIYOR, HERKES İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNİYOR"

Başbakan, "yaşam tarzı" tartışmalarına da atıfta bulunarak, "Şimdi 'özgürlük' diyorlar. Türkiye’de hiçbir dönemde olmadığı kadar özgürlük var. Kimin giydiğine, içtiğine, nerede gezdiğine tozduğuna karışıyor. Herkes istediği gibi giyiniyor. Bu ülkede giyimine karışılan varsa benim başörtülü kardeşlerimdir. Şu olayda bile başörtülü kızlarımız taciz edildi. Sen ne giyiyorsan giy ama başkasına saldırma. O da istediği gibi giyinsin. Bu ülkede başı açık, başı kapalı omuz omuza dolaşın. Biz rahatsız olmuyoruz, sen neden rahatsız oluyorsun?" diye sordu.

"ULUSALCIYIZ DEDİLER TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASINA SEYİRCİ KALDILAR"

Gençlere yönelik de mesaj veren Başbakan Erdoğan, "Farkına varamadığınız bir oyunda hepiniz gönüllü bir nefer olarak kullanıldınız gençler, aldatıldınız. 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diye yola çıktılar, faiz lobisinin neferi oldular. Ulusalcıyız diye yola çıktılar, Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldılar" dedi.

"MİLLETİ İLE KONUŞMAK YERİNE, BAŞKA ÜLKELERİN LİDERLERİNE AĞLIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda sert eleştiriler yönelten Başbakan, "CHP Genel Başkanı kalmış, Almanya Başbakanı Merkel’e mektup yazmış, kendi ülkesini şikayet edemiyor. Hala genel başkan olamadı, genel müdürlükte kaldı. Milleti ile konuşmak yerine gidiyor, başka ülkenin liderine ağlıyor. Reyhanlı’da 53 kardeşimiz şehit oldu. Bu tezgahtan CHP çıktı, CHP’li vekiller çıktı. Bu genel müdürün hiç sesini soluğunu duydunuz mu? Dünyaya 53 şehitle ilgili açıklama yaptı mı? Hayır" diye seslendi.

"REYHANLI’DA SUSANLAR GEZİ’DE DÜĞMEYE BASTI"

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının Reyhanlı saldırısıyla bağlantılı olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Gezi Parkı ile ilgili düğmeye basıldı ve hepsi yaygaralarını kopardılar. 53 kardeşimi şehit edenler, Suriye’de CHP’li vekillerimizi ağırlayanlardır. Tüm bu ahlaksızlıkların, hukuksuzlukların hesabını teker teker soracağız.
Bu olayları başlatanlara, kışkırtanlara sandıkta milletim gereken cevabı verecektir. Milletin hesabı hukuk ve demokrasiyle sorulur. Kimin ne yaptığı belgeleriyle elimizde. Hepsini hukuka teslim ediyoruz
Bu oyunlar, bu tuzaklar bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Türkiye’nin milli gelirini 10,5 yılda 3 katına çıkardık, önümüzdeki 10 yılda bir 3 kat daha arttıracağız."

"BAZILARI 'DURAN ADAMLAR' ÜRETMİŞLER"

"Duran adam" eylemlerini de eleştiren Başbakan, "Bu süreçten güçlenerek çıktık. Şimdi her zamankinden daha güçlüyüz. Öz daha güçlü, kabuk daha güçlü. Bazıları 'duran adamlar' üretmişler. Hepiniz durun. Biz ise 'durmak yok yola devam' diyoruz. Onlar da durmaya devam etsinler. 2023 hedeflerine doğru biz emin adımlarla koşuyoruz" şeklinde konuştu.

"SON OLAYLARLA ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK İSTEDİLER"

Reyhanlı saldırısı ve son gösterilerle çözüm sürecinin sabote edilmek istendiğini ifade eden Başbakan, şöyle devam etti:

"Aylardır terör nedeniyle şehir haberi gelmiyor. Türkiye 30 yıllık bir meseleyi çözme noktasına geldi. İnşallah Çarşamba günü akil insanlarla final toplantısı yapacağız."

"BU İKTİDARI YIKAMAYACAKLAR"

Başbakan Erdoğan, son olaylarla oynan oyunun bozulduğunu kaydederek, "Bu oyun tutmadı, bu oyun bozuldu. Şimdi onlar bu bozulan oyunu başka yerden nasıl tuttururuz hesabında. Ama o hesap da tutmayacak. 'Eğer biz bu olayda başarılı olamazsak bu iktidar bundan sonra kolay kolay yıkılmaz' dediler. Günaydın. Yıkamayacaklar. Bu oyunun tamamından ülkemin dört bir yanı rahatsız oldu. Benim vatandaşım camide içki içen, ayakkabıyla camiye girenden, içerisini çöplüğe çevirenden benim milletim rahatsız olmaz mı?" diye sordu.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER