ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Şubat 2014 Çarşamba 14:07

Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı.

Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı.

Başbakan Erdoğan AK Partili adaylarla Ankara Mega Arena'da bir araya geldi.


Başbakan Erdoğan AK Partili adaylarla Ankara Mega Arena'da bir araya geldi. Türk seçim tarihinde bir ilk olan  seçim beyannamesi hakkında bilgi verdi. Erdoğan bu beyannemeyi herkesin okumasını tavsiye etti.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart 2014 Seçim Beyannamesi'nin, "katılımcı belediyecilik", "kültürel belediyecilik", "sosyal belediyecilik", "çevre dostu belediyecilik" ve "hizmet belediyeciliği" olmak üzere 5 ana başlıktan oluştuğunu bildirdi.

İşte Erdoğan'ın seçim Beyannamesinden satırbaşları:

- Bugün yeni bir sayfa açıyoruz. Uğur Işılak kardeşime teşekkür ediyorum. Bugün adaylarımızı kamuoyunu tanıtarak, seçim beyannamesini açıklıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

- Kardeşlerim 30 Mart seçimleri Türkiye için çok önemli. Allah bizleri utandırmasın.
Bugün medeniyet yolculuğuna çok farklı bir şekilde ilerliyoruz. 94'de İstanbul'da rabbim nasip etti. Belediye başkanı olduk.

- Bizim seçilme ihtimalimizi görmüyorlardı. Manşetlerinde bize her türlü tuzağı kurdular. Hükümet gücünü kullanarak her türlü planı yaptılar. Ama biz aşkla çalıştık ve rekor kırdık. Çöpü biz sorun olmaktan çıkardık. su sorununu çözdük. Haliç'i temizleyen biz olduk.

"BİZİ ŞİİR OKUDUĞUMUZ İÇİN MAHKUM ETTİKLERİNİ SANMAYIN"

- Yolsuzlukların içinde olan İSKi, Orman Bakanımız Veysel Eroğlu geldikten sonra başka bir hal aldı. Bizim şiir okuduğumuz için mahkum ettiklerinizi sanmayın. Milletle kolkola yürüdüğümüz için mahlum ettiler.

- Bugün karşımızda olanlar "Muhtar bile olamaz" diye başlık attılar. 1994'de İstanbul'da başlayan hizmet yolculuğumuz, şimdi Türkiye'yi kucaklayarak devam ediyor.Milletin huzundayız. 1994'te başlayan hizmet yolculuğumuz Türkiye'yi kapsadı. İstanbul'da ilklere imza attık. Hayalleri gerçekleştirdik. Şimdi 81 ilde hayalleri gerçekleştiriyoruz.

"AK PARTİ HİZMET SİYASETİDİR"

-  AK Parti siyaseti eser siyasetidir, hizmet siyasetidir. 12 yıl önce Şırnak'a havalimanı yapacak denseydi? Kim inanırdı? Bugün Iğdır'da, Kars'ta havalimanı var. 26 Havalimanı vardı. Şimdi 52 havalimanı var. 79 senede 6 bin duble yapıldı. Biz 11 senede 17 bin km duble yol yaptık. Hastanesi olmayan ilimiz kaldı mı? Şu an 175 üniversitemiz var. Bunları bu iktidar gerçekleşti.

"NEREDE DİKİLİ BİR AĞACINIZ VAR?"

CHP, 90 yaşında olan bir partiyim, diyor. Soruyorum. 1938'te Gazi Mustafa Kemal'in vefatından sonra ne yaptınız? Soruyorum nerede dikili bir ağacınız var? 

-CHP'nin tarihinde Dersim var. CHP'nin tarihinde Adnan Menderes ve arkadaşlarının ölümünde bunların eli var.

Son olarak 17 Aralık darbe girişiminde bunların eli var. Dün söyledim cesaretiniz varsa başka ses kayıtlarını da dinleyin. Bunlar benim odama konulan böceği Amerika'ya atmalarını dinlesinler.

"CHP'NİN İPLERİ HAŞHAŞİLER ÖRGÜTÜNÜN ELİNE GEÇMİŞTİR"

CHP'nin ipleri  Haşhaşiler örgütünün eline geçmiş. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti kendisini inkar etmektedir. CHP Paralel Örgütün şantajlarıyla ele geçirilmiştir. Elindeki medyasıyla kirli işlerin üzerine gitsinler. Kurulan kumpasları dinlesinler. 

CHP'nin genel müdürü nerede bu paralel örgüt gidip üye olacağım derse şaşırmayın. CHP'nin 17 Aralık'tan sonra bir kez Ergenekon dedi mi demedi. CHP kasetlerin bedelini ödüyor. Kasetle gelince böyle kasetlerin esiri olsun.

BAHÇELİ'YE KABATAŞ CEVABI: EY BAHÇELİ GEZİCİLERİ SAVUNMAK SANA MI KALDI?

-Dün MHP lideri çıkmış diyor ki "Kabataş'taki olaydan doalyı özür dilesin" Ey Bahçeli Gezicileri savunmak sana mı kaldı?  Duvarlara Zulüm 1453'te başlayan ecdad düşmanlarını savunmak sana mı kaldı.

- Camileri işgal edenleri savunmak sana mı kaldı? Türk Bayrağı'nı yakanları savunmak sana mı kaldı? Sizi ulusalcılarla bir araya getiren nedir? Bunu açık açık söyleyin. Mersin'de partilerin dinlendiğini söyledik. Hiçbir parti bunu bize neden sormadı? Siz hükümetsiniz sizi ilgilendirir diyorsunuz. Peki neden HSYK ve internet yasasına karşı geliyorsunuz? 

KASET İDDİALARINA HODRİMEYDAN

- CHP lideri, Devlet Bahçeli korkmayın. Bakın bizim her gün gündelik konuşmalarımız ortaya çıkıyor ama korkmuyoruz. Bunlara karşı da boynumuzu eğmiyoruz.  Kasetle gelmedik. Hodri meydan elinizde ne varsa ortaya dökün.

- Ey gazeteciler gün gelir hesap döner. Bunlara sessiz kalanlar aynı şekilde bedel ödeyecek. Bunlar tankla, tüfekle alınamadı ki ses kayıtlarına teslim olsun. 

- Ziraat Bankası Bosna Hersek'te faizsiz kredi veriyor. Bundan rahatsız oluyorlar. Boşnaklardan rahatsız oluyorlar. Suriyeli Türkmenler için aynı tutum. Mısır'da, Suriye'de hep aynı tutum. Yeminli Türkiye düşmanları bunların yaptıklarını yapamaz. Bunların yaptıklarının gündemimizi meşgul etmesine izin vermeyeceğiz.

"BİZİM YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

- Bizim yapacak çok işimiz var. Bunların yapacağı tekşey dedikodu. Yapacağımız okullar var. Kürsel projeler var. Bizim gündemimizde uçaklarımız, helikopterlerimiz, uçak gemilerimiz var. Bizim gündemimizde Suriye var Mısır var, Mynammar var. Evet dünyanın her yerinde Türkiye var.

- Demokrasinin standartlarını daha da ilerleteceğiz. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bizim hedefimizde İnsan, demokrasi ve şehir var. Onlar bırakın kasetlerle uğraşsınlar. 12 yıldır dediğimiz gibi durmak yok yola devam diyeceğiz.
AK Parti yerel yönetimlerde elde ettiği başarıları Türkiye'ye yansıtmış bir partidir.

"BUGÜN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

- Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Beyannameyi açıklıyoruz. Bu beyannamede izleyeceğimiz politikalarını göreceksiniz. Emaneti alacağımız şehirlerde yeniden diriliş dönemi olacaktır.

- Yeni Türkiye'yi şehirlerle beraber gönülleri inşaa edeceğiz. Hep söylüyorum; unutmayın şehir insanın aynasıdır. İnsan da şehrin aynasıdır. Siz nasılsanız şehir de öyle olur. İçimizdekini şehirle buluşturmalıyız.
Hepinizin çıtası şu olmalı: Öyle bir şehir olmalı ki; şairler, resamlar ondan ilham alsın.
Hayalimizdeki şehre kavuşmak için belki ömrümüz yetmeyebilir ama onun yolunda olmak bile buna yeter. Öyle bir temel atalım ki ardımızdan gelenler izimizden gitsin. 

Biz her bir şehrimizin marka şehri olsun istiyoruz. Antalya turizmiyle, Trabzon sporla, Hakkari doğal güzellikleriyle marka olsun.

"BİZ YAPTIKLARIMIZLA KONUŞACAĞIZ"

1- Katılımcı Belediyecilik - Mutlaka şehrin bütün kısımlarını ilgilendiren bir olayla ilgili herkesin görüşü alınmalı
2- Kültür Belediyeciliği - Genç ve çocukların hayat bakışlarını derinleştirecek adımlar atmalı.
3- Sosyal Belediyecilik - Sosyal Belediyeciliğe daha fazla önem vereceğiz. Şehirdeki herkese ulaşılacak.
4- Çevre Dostu Belediyecilik - Cumhuriyet tarihine yeşile en çok önem veren parti olduk.
5 - Hizmet Belediyeclik - Her soruna kalıcı çözümler üreteceğiz.

30 Mart seçimlerine son derece hazırlıklı giriyoruz. Hiçbir malzeme yüz yüze konuşmaktan daha fazla etkili değildir.
Öncelikle vatandaşlarımıza ulaştırmak için 'Millete hizmet yolunda 12 yıl' kitabı göndereceğiz.
15 ay süren bir çalışma ile yapılan çalışmadaki kitap 695 sayfadan oluşuyor. 81 vilayet için ayrı ayrı kitaplarımız var. 12 bin sayfada yaptığımız hizmetleri anlatacağız.
12 yılda 81 ilimizde yaptığımız hizmet bedeli: 676 milyar 770 milyon lira. Yani 676 katrilyon 770 trilyon.
Her ilimiz için aynı kurumsal kimlik adı altında web sitesi açtık. örneğin akpartiankara gibi siteye girip istediği çalışmalara bakmak mümkün.
12 yıllık icraatlarımızı bir araya toplayalım dedik. 13 bin sayfa oldu. Dış politika da bir araya geldiği zaman 14 bin sayfa oldu. O da özeti. İşte biz sahada bu yaptıklarımzla konuşacağız.
Muhalefet neyle konuşacak ya yalanla ya iftirayla. CHP laf üretme siyasetidir. MHP siyaseti BDP siyaseti gerilim siyasetidir.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER