ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2013 Pazartesi 15:04

Erdoğan önce iddialara cevap verdi

Erdoğan önce iddialara cevap verdi

Başbakanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı da 'Demokrasi Paketi'nden önce iddialar yer aldı.


Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketin içeriğine geçmeden önce konu hakkında kamuoyunda çıkan iddialara açıklık getirerek başladı.

Başbakanlık’ta yapılan toplantı öncesi de herkes sorusun sorsun hiç kimsenin aklında paket ile ilgili bir sorunu olmamasını isteyen Başbakan açıklamalarına şu şekilde başladı.

Başbakan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi' yeterli mi?

“Bu paket asla bir pazarlığı eseri değildir. Demokratik hak ve özgürlükler pazarlığın konusu olmaz.” diyerek BDP ile yapılan bir pazarlık sonucu böyle bir paket açıklandığı iddialarına cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

- Bu paket pazarlığın konusu olamaz. Dayatma ve baskıyla bir şey yapmadık. Milletimizin talepleri neyse onun gereğini yapıyoruz.

- Şimdi şu andan itibaren aynı zihniyetin malum korkuları yeniden canlandırmaya çalışacaklardır. 11 yıl boyunca her reformal birlikte 'Türkiye dağılıyor, bölünüyor' dediler şimdi yine aynısını söyleyecekler.

- Göreceksiniz yine aynı şeyleri yapacakları. Yine değişimin karşısında duvar olmayı sürdürecekler.

- Unutmayın korkaklar zafer anıtı dikemezler. Siyaseti korku ve korkutma üzerine kuranlar değişime ayak uyduramazlar.

- Türkiye'nin muhalefet diye bir sorunu var. Kendi eksik ve hatasın görmeyen muhalefet artık korku söylemini bir kenara bırakması gerekiyor. Milletin önünde engel olmasın.

- Paketten abartlı beklenti içinde olanlar da hayal kırkılığına uğrayacaklar. 11 yıldır hiçbir reformumuza destek olmayan bu zihniyetin yine destek olmasını beklemiyoruz.

- Bu paketin değerini en iyi yüreğine ve ocağına ateş düşenler bilir. Akan gözyaşının dinmesi için önemli bir adımdır.

- Bu paket 11 yıl önce hayali bile kurulamayan özgürlükleri getiriyor.

- Paketin gizlenip saklandığı iddiaları son derece temelsiz. Bu sorunlar çoğunluğun kabul etiği ve sürfekli konuşulan sorunlardır.
 - Sizin sayınızın 220 bizim sayısımız 326 diye dayatma yapmadık. Komisyona eşit sayıda üye verdik. Komisyon çalışmaları sonucunda da ipe un sermeye çalıştılar.

ANADOLU AJANSI 6 AYRI DILDE DÜNYAYA DUYURUYOR

Başbakan Erdoğan'ın yeni "Demokratikleşme Paketi"ni açıkladığı basın toplantısı Anadolu Ajansı'nın 6 ayrı haber yayın dilinde tüm dünyaya duyuruluyor.

SEÇİMLE İLGİLİ PAKET AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ANDIMIZ KALDIRILDI VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

KAMUDA BÖŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALDIRILDI!

Erdoğan'ın Başbakanlık Yeni Bina'da yaptığı basın toplantısı AA'nın Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça) ile Kürtçe'nin Kurmanca ve Soranca lehçelerindeki Twitter hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER