ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mart 2014 Cuma 01:23

Erdoğan Obama'ya Gülen'i söyledi

Erdoğan Obamaya Güleni söyledi

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı bir telefon görüşmesinde Gülen hakkında konuştuklarını söyledi.


Paralel yapının operasyonlarının Pensilvanya liderliğinde yapıldığını sık sık vurgulayan Başbakan Erdoğan, katıldığı canlı yayında Obama ile bu konuyu konuştuklarını açıkladı.

"ÜLKEMİZDEKİ SORUNLARIN KAYNAĞI SİZDEDİR DEDİM"

"Ben sayın Obama ile de bu konuyu görüştüm ondan da umutluyum. Ülkemdeki huzursuzluğun kaynağı oradadır ve sizden gerekeni bekliyorum dedim. Amerika'nın iç güvenliğini tehdit edenleri nasıl benden istiyorsanız bende sizden bu konuda yardım istiyorum dedim ve o da olumlu baktı."

BUNLAR CEMAAT DEĞİL 'ÖRGÜT'

Ailem ve çocuklarımla ilgili iftiraları halen yapmaya devam ediyorlar. Benim evlatlarımın boğazından haram lokma geçmemiştir. Karar mekanizmalarından bunlar temizlenmelidir. Çözümlendikten sonra yargıya sevk edilecekler. Biz burada son çeteyi çökertinceye kadar mücadele edeceğiz. Bunlar cemmat falan değil, alt tabakalaarı cemaat. Bunlar örgüt. Son MGK'da da konuştuk, ulusal güvenliğimize tehdit olan yapılar karşısında hükümet önlem alır.Balyoz ve Ergenekon davaları çok farklı. Balyoz'da çok hızlı gittiler. Ergenekon'da ise hala gerekçeli karar açıklanmadı. Bu manidardır. Gerekçe yazılmadığı için üst mahkemeye itiraz yapılamıyor. Başından beri temennim tutuksuz yargılanması şekilinde olmuştur. Bu mahkemelerde değil de Yüce Divan'da yargılanması gerektiğini ifade ettim.

HEDEFİMİZ BİRİNCİ OLMAK

Seçimlerdeki hedefimiz, açık ara birinci çıkmak. Bir de en fazla büyükşehir belediyesini almayı hedefliyoruz. Bütün aday arkadaşlarım yoğun bir şekilde çalışıyor."
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER