ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Aralık 2017 Çarşamba 13:49

Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu

Erdoğan Muhtarlar Toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kudüs tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de hem Müslümanların kendi aralarındaki hem de dünyadaki vicdanlar için adeta bir ölçü vazifesi görüyor. Dün Kudüs'ü işgal etmek için İstanbul'dan Anadolu'ya 600 bin kişiyle geçen haçlı ordularını Toroslar'a kadar 60 bin kişiye indiren bir millet, biz de bu vicdan terazisinde şu anda tartılıyoruz"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'ün tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de hem Müslümanların kendi aralarındaki hem de dünyadaki vicdanlar için adeta bir ölçü vazifesi gördüğünü belirterek, "Dün Kudüs'ü işgal etmek için İstanbul'dan Anadolu'ya 600 bin kişiyle geçen haçlı ordularını Toroslar'a kadar 60 bin kişiye indiren bir millet, biz de bu vicdan terazisinde şu anda tartılıyoruz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "42. Muhtarlar Toplantısı"nda, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Çankırı, Çorum, Erzincan, Isparta, İstanbul, Kırklareli, Konya, Muş, Samsun ve Tekirdağ'dan muhtarlarla bir araya geldi.

Konuşmasına "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine, bu gazi mekana hoşgeldiniz" diyerek başlayan Erdoğan, Türkiye'nin ve dünyanın tüm meselelerini konuştukları, muhtarların hissiyatını yakından görme imkanı buldukları Muhtarlar Toplantısı'nın gelecek ay üçüncü yılını dolduracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz muhtarlarımızla kucaklaştıkça, hasbihal ettikçe, saflarımızı sıklaştırdıkça ülkemizin bu en köklü demokrasi kalelerinin prestijleri de artmaya başladı. Daha düne kadar istihza ile karşılanan, hatta 'muhtar bile olamaz' manşetleriyle siyasi hayatımızın sona erdirdiğini ima edenler ve bununla beraber muhtarlık kurumunu aşağılayanlar tabii bu buluşmalarımızın ardından da şunu gördüler ki muhtarlar öyle aşağılanacak kurumlar değil, kişiler değil." diye konuştu.

Muhtarların maaşlarından sigorta primi ödemelerine kadar tüm imkanlarını, yürüttükleri görevin önemine uygun bir seviyeye getirdiklerini ifade eden Erdoğan, artık valiliklerde, kaymakamlıklarda, belediyelerde ve diğer kurumlarda muhtarların taleplerinin daha dikkatle ele alındığını ve gereğinin yapıldığını bildirdi.

"Muhtarlarımızı üzenler beni de üzerler, o zaman ben de onları üzerim." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muhtarlarımızdan da bu temsil düzeyine, kendilerine sağlanan imkanlara, üstlendikleri sorumluluğa uygun bir duruş, vakar, bir gayret özellikle bekliyorum. Mahallesine muhtar adayı dahi olamayacak derecede hayatın gerçeklerinden kopuk kişilerin bu ülkenin siyasetinde, bürokrasisinde, yönetiminde söz sahibi oldukları devirler artık geride kalmıştır. Milletimizin gönlünde taht kuramayan, desteğini alamayan hiç kimsenin arkasını şu veya bu güce yaslayarak efelik yaptığı dönemlerin kapısını bir daha açılmamak üzere kapattık.

Biz eğer terör örgütlerinden küresel şer odaklarına kadar yedi düvele meydan okuyorsak milletimizden ve sizlerden aldığımız destekle bunu yapıyoruz. Arkasında milletin olmadığı devlet adamı ayakta kalamaz, milletinin tam desteğini almış bir devlet adamının ise önünde duracak hiçbir beşeri engel yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatının her döneminde milletle yürüdüğünü ifade ederek, "Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizde demokrasiden ekonomiye hangi alanda tarihi reformlara imza attıysak hepsini de milletimizle birlikte başardık, bugün de aynı anlayışla mücadelemizi sürdürüyoruz. İşte 15 Temmuz gecesi biz bu milletin ne kadar büyük, ne kadar kahraman, ne kadar cesur, ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gördük." dedi.

Arif Nihat Asya'nın "Fetih Marşı" şiirinden "Delikanlım işaret aldığın gün atandan / Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan / Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan" dizelerini okuyan Erdoğan, "15 Temmuz gecesi milletimizle birlikte darbecilerin üzerine yürüdük ve ülkemizin darbeler konusundaki o makus talihini tersine çevirdik. İlk defa darbecilerin değil, milletin kazandığı bu hadise tarihimizde bir dönüm noktasıdır. İnşallah şu an gündemimizde olan iç ve dış tüm sorunların üstesinden gelerek bu dönüm noktasını daha büyük zaferlerle taçlandıracağız." diye konuştu.

- "Üzerinde çalışılmamış pek çok destan var"

Erdoğan, Kudüs'ün tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de hem Müslümanların kendi aralarındaki hem de dünyadaki vicdanlar için adeta bir ölçü vazifesi gördüğüne işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün Kudüs'ü işgal etmek için İstanbul'dan Anadolu'ya 600 bin kişiyle geçen haçlı ordularını Toroslar'a kadar 60 bin kişiye indiren bir millet, biz de bu vicdan terazisinde şu anda tartılıyoruz. Ecdadımız bin yıl boyunca kanı ve canı pahasına Kudüs'ü ve tüm İslam coğrafyasını korumuştu. Birinci Dünya Savaşı bu büyük imtihanla bir kez daha yüzleşmemizin, Kurtuluş Savaşımız ise diriliş ruhuyla önümüzde yeni bir dönem açışımızın adıdır."

Milletin, Birinci Dünya Savaşı'nı kayıplarla ve en fazla da Çanakkale'deki büyük zaferle bildiğini dile getiren Erdoğan, "Halbuki Birinci Dünya Savaşı'nın üzerinde hala yeteri kadar çalışılmamış pek çok destanı vardır. Bunlardan biri mağrur İngiliz kuvvetlerinin Kut'ül Amare'de bölgedeki en büyük hezimetlerinden birine uğratılmış olmasıdır. Üzerinde önemle durulması gereken bir başka hadise sırf düşman toplarıyla tahrip edilmesin diye Kudüs'ten ricat edilmiş olmasıdır, dönülmüş olmasıdır. Bir diğer önemli husus Osmanlı'nın aynı anda pek çok cephede savaştığı bir dönemde Kafkas İslam Ordusu ile Azerbaycanlı kardeşlerimizin yardımına koşmamızdır." değerlendirmesinde bulundu,

(Sürecek)

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER