ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2014 Cuma 22:31

Erdoğan: İsrail kendi döktüğü kanda boğulacak

Erdoğan: İsrail kendi döktüğü kanda boğulacak

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın da konuk olduğu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Yenikapı'da düzenlenen iftar programında konuştu.


İsrail'in saldırılarını sert bir dille eleştiren Erdoğan, "İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. " dedi.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği kara harekatına yönelik sessiz kalan dünya ülkelerini de eleştirerek, "İsrail'in zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan dünyadaki her bir ülke, her bir toplum da bu kara lekeyi sonsuza kadar alnında taşımaya mahkum olacaktır." dedi.

İftarda, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçılar Işın Karaca, Berdan Mardini, Cengiz Kurtoğlu, Alişan, Ece Erken, Soner Sarıkabadayı, Metin Şentürk, Orhan Gencebay, Mustafa Sandal, İzzet Yıldızhan, eski futbolcu İbrahim Üzülmez, Ahmet Dursun ve Tanju Çolak ile iş, sanat, spor ve medya dünyasından çok sayıda davetli yer aldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Ama İsrail'in zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan dünyadaki her bir ülke, her bir toplum da bu kara lekeyi sonsuza kadar alnında taşımaya mahkum olacaktır.

BM Güvenlik Konseyi'nde 5 daimi üye var aralarında bir tane Müslüman yok. İstediğiniz kadar BM Genel
Kurulu'nda konuşun, netice almak mümkün değil. BM'nin İsrail hakkında aldığı kararların uygulanabilirliği yok. Herkes bu coğrafyaya sırtını dönebilir ama biz asla dönmeyiz.

Filistin İsrail'in soykırım girişiminne maruz kalırken, Filistinli taraflar tam kucaklaşamadı.  

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER