ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2013 Cuma 16:04

Erdoğan idam edilen Molla hakkında konuştu

Erdoğan idam edilen Molla hakkında konuştu

Başbakan Erdoğan, dün akşam idam edilen Abdullkadir Molla için taziyelerini sundu. Erdoğan, Bangladeş'n geleceğinden endişe duyduğunu da söyledi.


Erdoğan'ın sözleri şöyle;

-Bangladeş'te tüm girişimlerimize, Bangladeş Başbakanı'nı aramamıza rağmen. Kendisinden Abdülkadir Molla'yı idam etmemeleri ricamıza rağmen.

-Biz idamları kaldırdık, Bangladeş'in geleceğinden endişe ediyoruz dedik. Ta 60'lı yıllardaki bir şeyin hesabını soruyorlar. Bangladeş'in ayrılması olayına karşı çıkmaları sebebiyle, kendilerine belli bir gerekçe uyduruluyor.

-Abdülkadir Molla, ben af dilemem, çünkü benim suçum yok diyor. Dün akşam saatlerinde kendisini idam ediyorlar. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. 300 kadar siyasi tutuklu var. İdamla yargılanacaklar. Dün kendisiyle yaklaşık 45 dakika kadar konuştuk. Cumhurbaşkanımız mektup yazmıştı.

-Dışişleri Bakanım değişik ülkelere iletmiş olmasına rağmen, maalesef Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı. Biz tabii kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz.

Artık dünyada bu tür yargılamaları, duygusal yargılamaların bitmesi gerektiğini, adaletin tecelli etmesini herkesin beklediğini hatırlatmak istiyorum. Bangladeş halkına sabır temenni ediyoruz. Siyasi mücadeleyi de Bangladeş halkının bırakmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

-Çekilmek, meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir. Demokrasi mücadelesinden yılmamak gerekir. Bizler içerde ekonomiyi büyütürken, dünyada da Türkiye'nin itibarını büyütüyoruz.  

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER