ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2013 Cuma 09:25

Erdoğan canlı yayında ağladı!

Erdoğan canlı yayında ağladı!

Mısır'da katledilen Esma'nın babasının yazığı mektubu dinleyen Erdoğan canlı yayında hüngür hüngür ağladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında, Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu dinlerken gözyaşlarını tutmadı.

Erdoğan, "Benzer şeyleri ben yaşadım. Geceleri tabii eve geç geliyorduk. Bir gece kızım da odamızın kapısına bir pusula asmıştı, 'Bir geceni de bize ayır' demişti. Bizim ayıracak vaktimiz yoktu. Bulunduğumuz hareket içinde tabii koşturuyorduk, geceleri eve gelişimiz 01.00-02.00. Tabii geldiğimde çocuklarım yatıyordu. Esma'ya el-Bilteci tabii bu mektubu yazarken, o ifadelerde adeta ben de çocuklarımı gördüm" dedi.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


İŞTE ERDOĞAN'IN AĞLATAN O MEKTUP...


Erdoğan, Ülke TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Programda, Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Muhammed el-Bilteci'nin kızı Esma'ya yazdığı veda mektubunu dinleyen Başbakan Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmakta zorlanan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Benzer şeyleri ben yaşadım. Geceleri tabii eve geç geliyorduk. Bir gece kızım da odamızın kapısına bir pusula asmıştı, 'Bir geceni de bize ayır' demişti. Bizim ayıracak vaktimiz yoktu. Bulunduğumuz hareket içinde tabii koşturuyorduk, geceleri eve gelişimiz 01.00-02.00. Tabii geldiğimde çocuklarım yatıyordu. Esma'ya el-Bilteci tabii bu mektubu yazarken, o ifadelerde adeta ben de çocuklarımı gördüm. Bir de onun Esma'nın cenaze namazını kıldıramayışı ve bir de tabii şu olgunluk ve geleceğe bakıştaki ölüm ötesi dünyayı okuyuşu beni ciddi manada duygulandırdı.
Tabii şehadet çok farklı birşey. Esma hayata doymadan ama o şehadet makamına koştu. O duruşun, babasının duruşu, inanıyorum ki dünyadaki birçok İslam dünyasındaki ülkelere inşallah ders olur. Gençlerimize ders olur, örnek olur. Baba evlat ilişkisinde bizler için örnek olur. Ben şu anda Başbakan değilim, sadece bir vatandaş Tayyip olarak bu ifadeleri kullanıyorum."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER