ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Şubat 2014 Salı 13:09

Erdoğan: Bu yapılan Başbakan'a haince bir saldırıdır

Erdoğan: Bu yapılan Başbakana haince bir saldırıdır

Başbakan Erdoğan grup toplantısında gündeme dair zehir zemberek açıklamalarda bulundu.


Başbakan Erdoğan grup toplantısında partililere seslendi.  Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında yapıldığı iddia edilen ses kayıtları üzerinden  ser açıklamalarda bulunaraka "Bu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yapılan haince bir saldırıdır" dedi.

İşte konuşmasından satırbaşları:

- Değerli milletvekili arkadaşlarım 26 Şubat 1992'de Ermenistan kuvvetleri Karabağ'da insanlık dışı katliama imza attılar. 613 kişi şehid edildi. Karabağ'da özellikle Hocalı'da hayatlarını kaybedenler bizlerin de evlatlırıdır. Hocalı'yı protesto eden bir grubun İstanbul'da astıkları ırkçı pankatı da kınıyorum.

"ERBAKAN HOCAMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"

- 27 Şubat bir mahsun günü daha yaşayacağız. Prof. Necmettin Erbakan hakka yürümüştür. Allah hocamızdan razı olsun. Mekanı cennet olsun diyorum.
- Cuma günü bir kara leke olan 28 Şubat postmodern darbeyi de geride bırakacağız. Vatandaşlarına yaptığı zulümle anılacak. 28 Şubat'ta milletimize bu zulmü yapanların sokağa çıkacak yüzünün olmaması gerekir.

- 28 Şubat müdahalesi özellikle ekonomiye vurduğu darbeyle Türkiye'nin kazanımlarını heba eden bir girişimdi.

"MALUM MEDYA İŞ BAŞINDA!"

- Özellikle bu çevrelerin sokağa çıkmalarını aynı medya bugün bir kez daha demokrasiye karşı saldırıya geçti. Milli iradeyi aşağılamaya başladı. Son darbeyedestek verdiklerini gördük.
Malum medya hala Türkiye'yi kimin yöneteciğini tartışıyor. Gazi Mustafa Kemal Türkiye'yi kimin yöneteceğini 23 Nisan 1920'de söylemiştir. Aynı yazarlar aynı yüzsüzlükle aynı edepsizlikle bir kez daha milli iradeyi aşağılamaya başladı. 28 Şubat'ın işveren örgütleri bu son darbe girişimine destek vermeye, Türkiye'ye yeni bedeller ödetecek adımlar atmaya başladı.

"TÜRKİYE'Yİ SADECE MİLLET YÖNETİR DEDİK"

- 1950'den sonra milletin iradesi sandığa yansımış milletin istediği olmuştur. 1960'da birileri çıktı ne dediler? Türkiye'yi millet yönetemez dediler. 12 Eylül'de 28 Şubat'ta yönetime el koydular. İktidara el koyanlar ülkeyi, medyayla, seçkinlerle, chp'yle paylaştılar. İktidarı milletle asla paylaşmadılar. Özellikle yargısal kurumlarla milletin iradesini hep kıstılar. Biz AK Parti'yi kurduğumuzda bunu kırmak için yeter artık söz de karar da milletindir. Biz AK Parti'yi kurduğumuzda Türkiye'yi sadece millet yönetir dedik.

- Bu ülkenin sahibi devletin sahibi tüm kurumların sahibi millettir. Türkiye'yi yönetirken, hiçbir çeteyle, örgütle paylaşmadık. Türkiye'yi yönetme selahiyetini hiç kimseyle payşamadık. AK Parti'yle beraber millet yönetime el koymuştur. Bakın bu eski tartışmayı canlandırmak isteyenler var. Milletin iradesini gasp etmek isteyenler var.

"UTANMAZ, ARLANMAZ, İZANSIZLAR"

Bunlar o kadar utanmazlar ki; vatandaşımızı yine aşağılamaya başladılar. Sivas'ta, Kütahya'da toplanan vatandaşlarıma koyun sürüsü diyor. Utanmaz, arlanmaz, izansızlar..

68 yıldır bu milletten tokat yediler ama utanmadılar. Millet artık bunların ciğerini okuyor. Attıkları her manşetteki o maksatlarını millet çok iyi okuyor. Takındıkları omurgasızlığı çok iyi biliyor. Siz bu ülkenin seçilmiş Başbakanını astınız.
Bu millet artık reyine, hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet sandığa gidip ne demek istediğini söylüyor.
Ben siyasi hayatımda ben böyle Sivas, Yozgat, Afyon ve Kütahya görmedim. Millet artık kabına sığmıyor. Millet iftiralara artık inanmıyor. Bunların hakaretlerine gerekli cevabı veriyor.

Bugün olduğu gibi millet hükümetine, partisine sahip çıkıyor. 12 yılda iktidara gelemeyenler 17 Aralık'ta iktidarı çalmak istemişlerdir. İçeri de ve dışarı da faiz lobisi rahatsızlar. Onlar da rantlarını kaybediyorlardı. MHP, CHP rahatsızdı. Sermaye rahatsızdı. Faizle fazla para kazanamıyorlardı.

Başkaları da rahatsızdı. Suriye, Mısır denmesinden, Filistin denmesinden rahatsızlardı. Milletin iktidarda olmasından bir de vaiz lobisi vardı. Devleti esir almak isteyen, vaiz lobisi de milletin iktidarından rahatsızdı. 17 Aralık'ta bu gruplar bir araya geldi ve Türkiye'yi biz yöneteceğiz dediler. Biz de hayır bu ülkeyi millet yönetecek dedik. Var olduğumuz sürece milletin iradesini bunlarla paylaşmayacağız.

"ALÇAKCA VE ŞEREFSİZCE BİR MONTAJ"

Dün akşam saatlerinde dublajını kendileri yaptıkları piyesi piyasaya sürdüler. Bunlar alçakça, şerefsizce montajla servis ediyorlar. Uydurun da bunun da bir edebi var.
1 hafta 10 gün içerisinde bunların aynılarını biz de sizi izleteceğiz. Senaryo yazmak kolay bir şey. Yapılan Türkiye Cumhuriyet'i Başbakanına yapılan alçakça bir saldırıdır. Biz bunu kimsenin yanına bırakmayacağız.

CHP bugün bu montajı kendi grup toplantısında izletecek. Ey CHP siz kendi partinizde kaset siyaset yapabilirsiniz. Sizin yaptığınız kaset siyaseti AK Parti'ye sökmez.
Tükiye bu alçakça saldırıya teslim olmaz. CHP ve MHP acil toplanmışlar. Bundan bir şey çıkar mı diye toplanmışlar. Bu okyanus ötesinden gelen kayıtla bir şey yapabilir miyiz? diyor. Aç tavuk kendini darı ambarında hayal eder.
Bugün de söylüyorum biz bu gündeme teslim olamayacağız. Bütün iddialara cevap veririz. Süreç zaten ak ile karayı ortaya çıkarıyor. Yapılmak istenenler ortaya çıkıyor.

Bugün de söylüyorum biz bu gündeme teslim olamaycağız. Bütün iddialara cevap veririz. Süreç zaten ak ile karayı ortaya çıkarıyor. Yapılmak istenenler ortaya çıkıyor.

"BU SALDIRI TC BAŞBAKANINA BİR SALDIRIDIR"

Ne ben ne AK parti bunların gündemine teslim olamaycağız. Bu montajlara kulak asmayacağız.  Yapılan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na alçakca bir saldırıdır. Recep Tayyip Erdoğan'a değil, AK Parti Genel Başkanı'na değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na haince bir saldırıdır.

Menderes'ten sonraki Başbakanlara korku salmak istediler. Bizim hiçbir ülkeden, hiçbir tezgahtan korkumuz yok. Bizle hesabı olan 30 Mart'ta gelsin hespalaşalım.

Bu bir istikal mücadelesidir. Bu mücadelede canımızı ortaya koymaktan çekinmeyiz. İstediklerini yapsınlar, istedikleri montajı yapsınlar. Son sözü millet söyleyecek.

17 Aralık'ta bir örgüt Türkiye hükümetine bir operasyon düzenlendi. 17 ve 25 Aralık'ta yaptıkları darbeyle AK Parti hükümeti düşecek ve AK Parti dağılacaktı.

"ONLARIN BİR TUZAĞI VARSA ALLAHIN DA BİR TUZAĞI VAR"

Vaiz lobisi yargı ve emniyetle, medya manşetlerle, robotlarla tweetleri ikiye katlayacak. Hani Peygamber efendimiz demiş ya. CHP ve MHP siyasetin içinde görünüp bizi eleştirecek, AK Parti içindeki tuzluklar da bizi içeriden hançerleyecekti. Herkes görevini yaptı ama hesap edemedikleri bir şey oldu. Onların bir hesabı vardı milletin de bir hesabı var. Onların bir tuzağı varken Allah'ın da bir tuzağı vardı.

Bu darbe girişimi hesapsız kalmaz. Yargı'da bunun hesabı sorulacak. Dün 2 gazetede yayınlanan isimlere bakın binlerce... Bakanlarımızı, danışmanalrımızı, vekillerimizi dinlemişler.

Değerli kardeşlerim bu dinlemelerin çoğu hukuksuz. Bu tamamen skandal. HSYK son değişimi İstanbul'da yapmamış olsaydı. Bunlar ortaya çıkamayacaktı. Geçmişte CHP ve MHP bu hukuksuzlukla tehdit edildi.

Cumhurbaşkanımızla ilgili de söyledim. Bize diyorlar çözün. İşte internet yasasını, Mit yasasını bu yüzden getirdik. Şu an TÜBİTAK'ta bakanımız bir yapılanmaya gidiyor. Kriptolu telefonlar bile dinleniyor. Bunlar bu kadar alçak. Bunların izini süreceğiz. Yoksa devletin mahremi kalmaz. Bunlar yine şantaj yapmaya devam edeceklerdi.
Dün o gazetelerde ortaya çıkan isimlerin hepsi cezaevinde olacaklardı. Dünkü isimlerden sonra MHP ve CHP sessiz kaldı. Bu paralel örgüte neden bir şey demiyorlar.

Bazı gazetelerin internet sayfalarında bu haberle ilgili açıklama yok. Bu paralel örgütün başı çıkıyor açıklama yapıyor. Biz yapmadık diyor bunlar da manşet. Siz değil misiniz kapıların arkasındakileri bilen ve bazılarını uyaran sen değil misiniz? CHP'nin genel müdürüne sesleniyorum; senin eski genel başkanını gayri ahlaki görüntülerini de bunlar sızdırdı.

MHP'nin genel başkanına da sesleniyorum. Senin başkan yardımcının da görüntülerini bunlar sızdırdı.
Dinlendiğini bile bile bu alçakça tezgaha ses çıkarmayanları da kınıyorum. Biz korkmayacağız. Topla, tüfekle alınamayan bu ülkeyi ses kayıtlarına teslim etmeyeceğiz.

Bu paralel örgütün ne yaptıklarını deşifre edeceğiz. 40 yıldır kandırdıkları tabanlarının bile yüzlerine bakamayacaklar. Bunların hainliklerinin yüzüne vuracağız, ortaya çıkaracağız. Bu dinleme skandallarının yayılmasına izin vermeyeceğiz.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER