ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 19:28

Erdoğan BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü

Erdoğan BM Genel Sekreteri Ban ile görüştü

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kendisini kutlayan Ban ile ağırlıklı olarak Gazze'deki gelişmeleri ele aldı


 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, BM Genel SekreteriBan'ın, Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasından dolayı tebrik ettiği görüşmede, ağırlık olarak Gazze’deki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Erdoğan’ın, Gazze’ye yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini hatırlatarak, sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması hususunda, Türkiye’nin uluslararası camiayla yakın işbirliğine devam edeceğini vurguladığı öğrenildi. 

Erdoğan ayrıca Ban’a, Türkiye olarak Gazze’ye yapılan insani yardımlar, sahra hastaneleri kurulması ve bölge halkına elektrik sağlamayı hedefleyen projeler hakkında bilgi de verdiği belirtildi.

Görüşmede Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban'ın, Filistin’e yardım amacıyla Norveç liderliğinde bir donörler konferansı düzenlenmesinin desteklenmesi hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Erdoğan Putin'le de görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğü bildirildi. 

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan ve Putin'in, enerji alanındaki ortak projelerin gerçekleştirilmesi başta olmak üzere, Türkiye ve Rusya arasındaki gündem maddelerini değerlendirdiği belirtildi.

Görüşmede Erdoğan ve Putin'in, Türk-Rus işbirliğinin çeşitli alanlarda daha da gelişmesinin önemi üzerinde durduğu kaydedildi. 

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER