ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2013 Çarşamba 22:41

Erdoğan: Barzani Yanlış Yapmıştır

Erdoğan: Barzani Yanlış Yapmıştır

Başbakan Erdoğan konuk olduğu programda, "Öcalan'a af gelebilir" diyen Barzani'ye "Barzani Öcalan'a af gelecek demişse yanlış yapmıştır" dedi.


Diyarbakır'daki tarihi buluşmanın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, atv–a haber ortak canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Erdoğan, Diyarbakır'a gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ziyaret sonrası "Öcalan'a af gelebilir" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

BARZANİ NE DEMİŞTİ?

Barzani'nin Türkiye ziyaretinden sonra yaptığı açıklamadaki en çarpıcı kısım Erdoğan'ın "cezaevleri boşaltılacak" sözlerini yorumlayarak söylediği "işler dediğim çerçevede gelişirse Abdullah Öcalan da dahil olmak üzere af gelir" cümlesiydi.

ERDOĞAN: BARZANİ YANLIŞ YAPMIŞTIR

Başbakan Erdoğan, Barzani'nin bu sözleriyle ilgili "Barzani Öcalan'a af gelecek demişse yanlış yapmıştır. Ben böyle bir şey demedim. Onunla ilgili yargı hükmünü vermiştir" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sayın Barzani Öcalan'a af gibi bir ifade kullanmışsa yanlış etmiştir. Bununla ilgili yargı hükmünü vermiştir ve şu anda da bu hüküm devam etmektedir. Bu onun da bizim de alanımız değildir. Bir defa biz şuna inanıyoruz, gerek Diyarbakır merkezde gerekse diğerlerinde şu ifadeyi kullandım. Tek vatan, tek millet, tek millet, tek devlet. Tabii milletten ne anlıyorsun. Bu çok önemli. Hangi etnik unsunlar varsa hepsi millet kavramının içinde yer alır. Sadece Türk diye ya da sadece Kürt diye dayatırsanız ortalık karışır. Bizim derdimiz birlikte bir Türkiye'yi inşaa edelim istiyoruz. Burada gerek sayın Barzani, gerek Şivan Perver, gerek İbrahim Tatlıses orada neyin mesajını verdik. Birlik olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım dedik. Şimdi kendi yapamadıklarını Ak Parti yaptığı için birileri rahatsız oluyor ve biz bunu devam ettireceğiz. Onlarırn sırtında küfe yok, biz sorumluluk makamındayız. Bunları seçim için yapıyorlar diyorlar. seçime daha 5 ay var, sayın Barzani niçin bunun için hareket etsin. Bunu kendileri yapamayıp biz yaptığımız için birileri kıskanıyor. Yapılan her adımın önüne gelip bariyer oluşturmak bizi güçlü Türkiye yapmaz."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER