ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2013 Çarşamba 21:28

Erdoğan Akil İnsanlarla görüştü

Erdoğan Akil İnsanlarla görüştü

4 eksikle yapılan toplantıda, Akil İnsanların çalışmaları değerlendirilidi. İşte ayrıntılar...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti'nin görüşmesiye ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, toplantıda Gezi Parkı ile ilgili tek kelimenin konuşulmadığını söyledi.

AKİL İNSANLARLA BULUŞMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkan vekili, sekreter ve üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkan vekili, sekreter ve üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantı yapıldı.

Toplantı devam ettiği sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, toplantıda Gezi Parkı ile ilgili tek kelimenin konuşulmadığını söyledi.

AKİL İNSANLARIN ERDOĞAN'A SUNDUĞU RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ...

Çelik, toplantıyla ilgli şunları söyledi:

"Akil İnsanlar Heyeti’nin son toplantısı yapıldı. Türkiye’nin nabzını tutmaya çalışıyorlardı, binlerce insanla görüştüler. Sonuçta bir rapor hazırladılar. Kamu Düzeni ve Müsteşarlığı koordinasyonu yaptı.

Raporlarda tespitler var. Problem nedir, ne değildir tespiti var, problemlerle ilgili teşhisler var. Her bölge heyeti bazı tedavi yöntemleri öneriyor. Çözümle ilgili ne olması ya da olmaması gerektiği ifade ediliyor.

Bundan sonra yapılacak süreçte en ince detayına kadar değerlendirilecek, 7 bölge raporu birleştirilerek nihai rapor hazırlanacaktır. Heyetteki 63 kişiye iktidarımız, ülkemiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

Medyanın, heyetin çalışmaları sırasında küçük grupların eylemlerini öne çıkarmasından, esas yapılan işin görülmemesinden şikayetçi oldular.

Şehit ve gazi ailelerinin süreci desteklediklerini söylediler. Türkiye genelinde çözüm sürecine çok büyük destek olduğunu belirttiler.

İnsanlar çözüm sürecinin ne olduğunu öğrendikten sonra destek oluyorlar.

Sihirbaz gibi şapkadan tavşan çıkararak bu işi bitirilemez, bu bir süreç. 30 yıllık bir tahribat var, herkes yıkabilir ama yapamaz. Bu gemide hepimiz birlikteyiz, birinci, ikinci mevkide de olsak batarsa hepimiz helak oluruz.

Selahattin Demirtaş, ‘süreç gitti, geldi’ dediyse kendisine sormak lazım. Bu meseleyi yalnız Kürt meselesi olarak görmemeliyiz.

Ben buraya gelene kadar toplantıda Gezi Parkı ile ilgili bir kelime dahi geçmedi.

Heyetin görev süresi 2 aydı ve son toplantısını yaptı. Çözüm sürecine karşı çıkanlar azınlıkta kaldı."

'AKİLLER'DEN 4 İSİM KATILMADI

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran da katıldı.

Toplantıya, Akil İnsanlar Heyeti üyeliğinden, köşe yazısında istifa ettiğini açıklayan Murat Belge ile Prof. Dr. Baskın Oran katılmadı.

Buluşmaya gidemeyen Kürşat Bumin ve Şemsi Bayraktar ise mazaret bildirdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER