ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 13:00

Erdal İnönü anıldı

Erdal İnönü anıldı

Duaların okunduğu anma töreninde, İnönü'nün eşi Sevinç İnönü'nün üzgün hali dikkat çekti.


Türk siyasi tarihinin renkli isimlerinden Erdal İnönü, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında ailesi ve Cumhuriyet Halk Partililer (CHP) tarafından anıldı.

Mezarlıktaki törene CHP'den Sezgin Tanrıkulu, Hurşit Güneş, Mustafa Sarıgül, Veli Ağbaba ve İnönü ailesi temsilcileri katıldı. Kabir başında yapılan törende Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Duanın ardından İnönü ailesi kabire çiçek bıraktı. Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, yapılan duayı dinlerken duygulandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, kabir başında yaptığı konuşmada İnönü'nün temsil ettiği değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek o değerlerin hakim kılınması gerektiğini anlattı.

Şenatalar'ın konuşmasının ardından tören sona erdi. Sevinç İnönü, alile yakınlarının yardımıyla kabir başından ayrıldı. Aynı zamanda İnönü'nün yeğeni olan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, amcasının çok çalışkan bir kişi olduğunu ve ölümüne yakın zamanlarda bile bu çalışkanlığının sürdürdüğünü söyledi. Kendisi ile çok uzun süre vakit geçirdiğini ve bu yüzden İnönü ile baba oğul gibi olduklarını söyleyen Hayri İnönü, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Törene katılan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Erdal İnönü'nün örnek kişiliğini anlattı. Sarıgül, Türk siyasi tarihinde parti genel başkanıyken, bu görevi bırakan bir kişi olarak tarihe geçen İnönü'nün nezaketi ile de dikkat çektiğini hatırlattı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER