ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 11:31

Erciyes Dağı’ndan gelen sel büyük maddi hasara yol açtı

Erciyes Dağından gelen sel büyük maddi hasara yol açtı

Kayseri'de dün akşam saatlerinde başlayan sağnak ve ardından dolu sele neden oldu. Erciyes Dağı’ndan şehir merkezine doğru gelen sel Hisarcık yerleşim bölgesinde büyük maddi hasara neden oldu.


Kayseri'de dün akşam saatlerinde başlayan sağnak ve ardından dolu sele neden oldu. Erciyes Dağı’ndan şehir merkezine doğru gelen sel Hisarcık yerleşim bölgesinde büyük maddi hasara neden oldu. Sele kapılan bir çocuk güçlükle kurtarıldı. Selin bir kilometre sürüklediği 20’ye yakın araç ise hurdaya döndü. Sel nedeniyle sular taştı, çamurlu su şehir merkezine kadar geldi.

Erciyes Dağı’nda dün gece etkili olan sağnak yağış ve ardından dolu sele neden oldu. Dağdan aşağı inen sel özellikle Hisarcık yerleşim merkezindeki hayatı olumsuz etkiledi. Polisin, sel geleceği uyarısıyla evler boşaltıldı. Ancak ahırlardaki ve kümeslerde bulunan hayvanlar sele kapıldı. Evlerin önünde bulunan çok sayıda araç sel yatağındaki suların taşması nedeniyle sürüklendi. Yaklaşık bir kilometre sürüklenen yaklaşık 20 kadar araç hurdaya döndü. Araçlar çamura saplandı. Köprülerde asılı kalan araçların yanında tamamen çamurun içinde kaybolan araçlar da vardı.

Bazı köprülerde hasarlar oluşurken, çamurlu su evlere de doldu. Yaşlı bir kadın evine sel suyu dolduğunu ve ikinci katta oturan oğlunun kendisini sürükleyerek kurtarabildiğini anlattı. Yaşlı kadın, evdeki bütün eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirterek yardım istedi.

Hisarcık Mahallesi sakinleri, 100 yıl önce benzer bir sel yaşandığını büyüklerinden duyduklarını ifade ederek, daha önce böyle bir sel görmediklerini anlattılar. Bir vatandaş ise sel yataklarının, ıslah çalışmasında daraltıldığını iddia ederek, 15 kilometrelik bir güzergahın ve Erciyes Dağı’nın sularının küçük sel yataklarından gidemeyeceğini söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, selin hasar verdiği yerleşim bölgesine geldi. Burada vatandaşlarla konuşan Büyükkılıç, sel nedeniyle oluşan çamurların ve ağaç parçalarının temizleneceğini dile getirdi.

Meydana gelen sel olayı ile ilgili belediye ekipleri, kapanan yolları yeniden açma çalışması yürütüyor. Sel nedeniyle evlerine tamamen çamur dolan ve bütün eşyaları kullanılmaz hale gelen vatandaşlar yardım bekliyor. Erciyes’in çamurlu sel suyu 20 kilometrelik mesafede olan şehir merkezine de ulaştı. Kartal kavşağına kadar gelen çamurlu su trafiğin gece kapatılmasına neden oldu. Belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinde suyu tahliye etti, ardından çamuru temizledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER