ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Kasım 2012 Çarşamba 16:49

Erbakan'ın hayaliydi Erdoğan yaptıracak

Erbakanın hayaliydi Erdoğan yaptıracak

Başbakan Erdoğan, Çamlıca Cami'nden sonra Taksim'e de cami yapılacağını açıkladı.


Başbakan Erdoğan, bir dönem Erbakan'ın da hayali olan Taksim'e Cami konusunda ilk kez bu kadar net konuştu.  Başbakan Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ne yapılacak cami projesi ile ilgili görüşünü belirttirken, Taksim'e de cami yapılacağını vurguladı.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan Taksim'e cami konusunda şunları söyledi:

TAKSİM’E CAMİ YAPILACAK

Taksim'e cami yapılacak mı?

"Evet yapılacak. Şimdiki mescidin yerinde, etrafında birkaç bina daha var. Onların orası bir ada. Maksenin arkası. Birkaç parsel kamulaştırılacak" 

Başbakan Erdoğan Çamlıca'ya yapılacak cami projesine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, projenin içine sindiğini söyledi.

Ayrıca bu caminin çok büyük ve çok görkemli bir cami yapılması beklenmiyor. Osmanlı mimarisine uygun olmasına önem verileceği ve Taksim'deki tarihi su deposunun arkası yapılacağı söyleniyor.

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın Taksim'e camii inşaa edileceğini söylemesi esnafı memnun etti. Mescide sığmadıklarını anlatan esnaf, yeni ve Taksim'e yakışır bir caminin gerekli olduğunu vurguladı.

Yayalaştırma projesi kapsamında inşaat sürecinin hızla devam ettiği Taksim’e yapılacak olan caminin yeri de belirlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni caminin, eski caminin yerine yapılacağını ve birkaç binayı da kapsayacağını söyledi. Taksim esnafı ise alınan karardan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Taksim Meydanı’nda büyük bir caminin bulunmadığını vurgulayan Özal Masken, “Mescidin büyüklüğü cemaate yetmiyor. İnsanlar dışarıda namaz kılıyor. Şirin ve güzel bir camii yaptırılırsa insanlar daha rahat ibadetlerini gerçekleştirir.” dedi.

Dönerci Hayri Taş ise, “Yeni bir caminin yapılması harika olur. Yıllardır çamur ve beton üstünde namaz kılıyoruz. Eski cami çok küçük ve sığmıyoruz.” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER