ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2014 Perşembe 15:40

Er Meydanı Venedik’e döndü

Er Meydanı Venedike döndü

Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirlerinde yaşanan su taşkınlarının en çok etkili olduğu bölgelerden birisi olan Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı.


Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirlerinde yaşanan su taşkınlarının en çok etkili olduğu bölgelerden birisi olan Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı. Ulaşımı sağlayan tarihi köprüler ise adeta gözden kayboldu.

Edirne son bir haftadır sele teslim oldu. Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından bölgede bulunan barajlardan kontrollü su salınımının ardından Meriç ve Tunca Köprüleri’nin su debileri kritik seviyeleri de aşarak sel ve su taşkınlarına sebep olmaya başlamıştı. Selden en çok etkilenen alanların başında gelen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı ‘Er Meydanı’ alanı sel sularının altında kaldı. Yaklaşık 2 metrelik başpehlivan ve eski ağalarının büst seviyesine ulaşan sel suları, bölgeye ulaşımı sağlayan tarihi Kanuni ve Fatih Köprüleri’nin adeta gözden kaybolmasına sebep oldu.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debilerinde daha fazla artış bekleniyor.







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER