ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:29

Engelliler akülü araçlarını parklarda şarj edebilecek


Antalya'da akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için Recep Bilgin, Aydın Kanza ve Karaalioğlu parklarına şarj dolum istasyonu yerleştirildi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Recep Bilgin Parkı'na yerleştirilen şarj dolum istasyonunun tanıtımını yaptı. Başkan Evcilmen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların araçlarını şarj edebilecekleri üç istasyon kurduklarını söyledi.
Akülü araçların engelli vatandaşların sosyal hayatında çok önemli olduğunu vurgulayan Evcilmen, "Engelliler araçlarıyla belli bir kilometre mesafe kat ettikten sonra 'Şarjım bitecek' endişesiyle bir an önce evine dönmek istiyorlar. Bu istasyonla bu mantık sona erdi. Aynı anda 3 engelli vatandaşımız akülü aracını şarj edebilecek" dedi.
Evcilmen, dördüncü istasyonun ise ileriki günlerde Meltem Mahalllesi'nde açılacağını bildirdi.
Akülü tekerlekli sandalye kullanan Hasan Akgüç ise çarşıya çıktığında aküsü biteceği endişesi taşıdığını anlattı. Aküsü bittiği için zaman zaman yolda kaldığına da değinen Akgüç, "Şu an bu korkuyu atmış durumdayız. Bizim için çok rahatlayıcı bir şey oldu, en azından akü bitecek korkusu yaşamayacağız" diye konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER