ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 13:59

Engelli vatandaşı ağlatan kaza

Engelli vatandaşı ağlatan kaza


 Ümraniye'de kaza sırasında damadı yaralanan engelli bir vatandaş, kazanın oluş şekline gözyaşları arasında isyan etti. 'İstanbul'u ona vermişler gibi dönüş yapıyor' diyerek tepki gösteren engelli vatandaşları sağlık ekipleri teselli etti.

Kaza, saat 12.00 sıralarında TEM otoyolu Ankara istikameti Ümraniye çıkışında meydana geldi. İddialara göre; içinde dünürü ve damadı bulunan ve engelliler için tahsis edilen İhsan Çolak'ın kullandığı 34 YA 3669 plakalı otomobil, seyir halindeyken arıza yaptı. Araçlarını emniyet şeridine çekerek otomobilden inen engelli İhsan Çolak, damadı İbrahim Akgül ve dünürü Mahmut Akgül, arızayı gidermek için çalışmalara başladı. Bu sırada son anda şerit değiştirerek kavşaktan çıkmaya çalışan Alaattin Dağcı'nın kullandığı 41 VB 788 plakalı otomobil, önce aynı yöne seyir halinde olan Gökhan Mazı'nın kullandığı 34 ZB 1821 plakalı otomobile çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, daha sonra da emniyet şeridinde bekleyen İhsan Çolak'a ait otomobilin başında bekleyen İbrahim Akgül'e çarptı. Yaklaşık 5 metre sürüklenen Akgül, 34 ZB 1821 plakalı otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan İbrahim Akgül, çevredeki sürücüler tarafından otomobil altından çıkartılarak yere yatırıldı. Bir süre yerde ambulans bekleyen Akgül, daha sonra gelen sağlık ekipleri tarafından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, kazaya isyan eden İhsan Çolak, "Böyle kaza olur mu? İnsan hayatı bu kadar kolay mı? Adam büyük bir hızla gelerek bize çarptı. Sanki İstanbul'u ona vermişler gibi dönüş yapıyor. Böyle dönüş yapamazsın kardeşim. Damadım hastanelik oldu." diyerek gözyaşlarına boğuldu. Elinden hafif şekilde yaralanan Çolak, ayakta tedavi edildi.

İbrahim Akgül'ün babası Mahmut Akgül de, kazaya neden olan Alaattin Dağcı'ya tepki gösterdi. Sürücü Alaattin Dağcı ise, "Ben sinyal vermiştim." diyerek kendisini savundu. Olay yerinde dakikalarca süren tartışma polis ekiplerinin gelmesiyle sona erdi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER