ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2013 Pazartesi 14:31

Engelli öğrencilerden müzikal komedi gösterisi


Zonguldak’ın Ereğli Kent Konseyi öncülüğünde özel çocuklar tarafından ‘Hayatımız Müzik’ adlı müzikal komedi gösterisi Erdemir Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

‘Sanat engel tanımaz’ sloganı ile yola çıkan Kdz. Ereğli Kent Konseyi müzik öğretmenleri Rıdvan Türkekul ve Aysel Türkekul’un yaklaşık 6 aylık çalışması sonucu ortaya çıkan müzikal komedi gösterisinde 19 özel çocuk oynadı. Özel çocukların gösterisine Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nden 11 öğretmen adayı da asistanlık yaptı. Müzikal tiyatro gösterisinin sunuculuğunu fiziksel engelli olan Aslı Okur ile Yavuz Selim Aslanbay üstlendi. 2 perdeden oluşan ‘Hayatımız Müzik’ adlı müzikal komedi 2 perdeden oluştu. Müziğin insan hayatındaki yerinin anlatıldığı gösteride bir çocuğun doğumundan, ilkokula başlaması, lise çağı, gençlik dönemi, askerliği, üniversite yılları, evlilik serüveni ve düğünü konu edildi. Yaklaşık 2 saat süren gösteride özel çocuklar gösterdikleri performansla salonu tıklım tıklım dolduran seyircilerden tam not aldılar. Tiyatroyu izleyenler gösterinin bazı bölümlerini ayakta alkışladı.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, “Bizler yaklaşık 7 aydır hep beraber özveri ile çalışıyoruz. Özel çocuklarımız ve ailelerine, özel çocuklarımıza asistanlık yapan lise ve üniversiteli öğrencilerimize, bu güzel müzikali yazıp yöneten Rıdvan ve Aysal Türkekul’a, bize destek olan TED Koleji tarih öğretmenimiz Hikmet Yıldırım’a, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gösteriyi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, BEÜ’ye bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, özel çocukların aileleri ve çok sayıda vatandaş izledi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER