ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 11:54

Engelli genç azmiyle milli takıma kaptan oldu


Çocuk felci nedeniyle yürüyemeyen ve 8 yıl önce tekerlekli sandalye basketbolu ile tanışan Mehmet Çetingöz (22), elde ettiği başarı ve üstün gayretiyle 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım kaptanlığına kadar yükseldi.
Henüz 4 yaşındayken geçirdiği felç yüzünden yürüyemeyen Çetingöz, yaklaşık 8 yıl önce Şanlıurfa Engelliler Kulübü başkanının yönlendirmesiyle tekerlekli sandalye basketbol sporuna başladı.
Korkularını yenip başarılı olabilmek için çok çalışan Çetingöz, gösterdiği azim ve gayret sayesinde kısa sürede kendini fark ettirdi. Şanlıurfa Engelliler Kulübü ile çeşitli başarılar yakalayan Çetingöz, performansıyla 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım kaptanlığına kadar yükseldi.
Adana'da 5-15 Eylül'de düzenlenecek 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'na milli takımla hazırlanan Çetingöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.
Spora başladığı dönem ilk antrenmana gittiğinde "Bu sporu yapabilir miyim?" diye kendine sorduğunu ifade eden Çetingöz, tüm korkularını yendikten sonra oturduğu tekerlekli sandalyeden bir daha kalkmadığını belirtti.
Çetingöz, severek oynadığı tekerlekli sandalye basketbolunu yaklaşık 8 yıldır başarı ile sürdürdüğünü anlatarak, "Bu sezon Beşiktaş'a transfer oldum. Hedefim her zaman yüksek" dedi.
Başarılı olabilmek için çok çalıştığını, hedefinin A Milli Takım olduğunu dile getiren Çetingöz, takım kaptanlığını yürüttüğü için de ayrı bir sorumluluğu bulunduğunu, arkadaşlarının da desteğiyle görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.
Felç nedeniyle sağ ayağını kullanamadığını, engelini sorun etmediğini, sporla yeniden hayata tutunduğunu belirten Çetingöz, şöyle devam etti:
"Engelli olmaktan çok gurur ve onurluyum. Ben buradan engelli çocukları olan ailelere seslenmek istiyorum, lütfen çocuklarına engel olmasınlar, onlara engelli olduklarını hissettirmesinler çünkü spor yapmak engel değil. Her zaman çocuklarını spora yönlendirsinler. Spora başlamadan önce evden okula, okuldan eve giden, sosyal hayatı olmayan, kimseyle konuşmayan bir Mehmet vardı ama şu an spor salonunda, aktif, sosyal, herkes tarafından tanınan bir Mehmet var, bu da çok mutluluk verici."
- "Başarılı bir sporcu" -
Milli Takım Antrenörü Can Aksu da 2010'dan beri çalıştıkları Mehmet'in başarılı bir sporcu olduğunu söyledi.
Mehmet'in daha önce çekingen davrandığını ancak kısa sürede bunu üzerinden atarak kendini çok iyi geliştirdiğini anlatan Aksu, "Şu anda da takımın kaptanı ve lider pozisyonunda. Bu sezon Beşiktaş'a transfer oldu. Artık gelecek yıldan itibaren Mehmet'i A Milli Takım'da da göreceğiz" diye konuştu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER