ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 22:47

"En büyük meydan Taksim değildir, Kazlıçeşmedir"

"En büyük meydan Taksim değildir, Kazlıçeşmedir"

Türkiye'yi bölmek isteyen güçlere karşı birlikte hareket etmek gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, Mısır'da yaşanan olayları örnek gösterdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki darbeye değinerek “Her darbe gayrimeşrudur. Kime karşı olursa olsun darbe, o ülkenin geleceğinin katilidir.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Başbakan, bugün 18. yılı dolan Srebrenitsa katliamına değinerek katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diledi. Bosna Hersek’teki katliama dünyanın sessiz kaldığını belirten Erdoğan, Filistin’de devam eden zulme karşı, dünyanın ilkeli bir duruş sergilemediğini söyledi. Dünyanın bu katliamları görmezden geldiğini belitti.

Başbakan, Mısır'ın askeri darbe ile yalnız bırakılmanın acısını yaşadığını ifade etti. Erdoğan, “Her cumhurbaşkanı seçiminden sonra bu tür gösteriler oluyorsa hemen darbe mi olacak? Her darbe gayri meşrudur. Kime karşı olursa olsun darbe, o ülkenin geleceğinin katilidir.” şeklinde konuştu.

Anayasa konusuna da değinen Erdoğan, 2012 sonunda bitmesi gereken anayasa çalışmalarının bitmediğini ve uzatıldığını söyledi.

ERDOĞAN'DAN BİRLİK ÇAĞRISI

Yarın Bingöl havaalanının açlışını yapıyoruz. Ondan sonra da Kastamonu havaalanının iftarını yapıyoruz. Daha sonra da Şırnak'ta havaalanı açılışı yapacağız.

Çözüm Süreci sadece AK Parti'nin çabaları ile başarıya ulaşacak bir konu değildir. Buna tüm Türkiye'nin sahip çıkmasını bekliyoruz.

Anayasa konusunda aldatan olmadık, aldanan da olmayacağız. 2012 yılının sonu itibarı ile bitmesi gereken çalışma bitirilemedi. Yaklaşık günde bir saat çalışma yapıldı. Eğer dürüstsek samimiysek bu 48 maddeyi bu yaz olağanüstü bir genel kurulla bir haftada çıkaralım. Uzlaşma komisyonu tatil yapmasın. Haftada 5 gün çalışalım. Yaz tatili boyunca da bu işi bitirelim. Bütün partilere sesleniyorum. Samimiysek bu adımları atalım. Milleti aldatmayalım. Dostlar alışverişte görsün diye anayasa çalışması yapmayalım.

Kardeşliğimizin pekişmesi lazım. Hoşgörüye ihtiyacımız var. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar olacaktır. Bölgede güçlü bir Türkiye istenmiyor. Toplumun hassasiyetlerini kaşıyıp toplum içinde huzursuzluk yaşatmak isteyenler olacaktır.
Bizi birbirimize düşürmek için kurulan her tuzağa karşı çok dikkatli olmalıyız.

Güçlü bir Türkiye var. Gelecek çok daha güçlü bir Türkiye olacaktırdır. 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER