ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2014 Pazartesi 10:26

En buruk 19 Mayıs Töreni!

En buruk 19 Mayıs Töreni!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Manisa Soma'daki maden faciası dolayısıyla buruk geçiyor.


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Manisa Soma'daki maden faciası dolayısıyla buruk geçiyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'de tek Anıtkabir'de kutlanacak. Manisa Soma'daki maden faciası sebebiyle ülke genelindeki tüm törenler iptal edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Çağatay ile çeşitli okullar ve spor kulüplerinden gelen öğrencilerin eşlik ettiği heyet, Aslanlıyol'da yürüdü.

Bakan Çağatay ve beraberindeki heyet, Aslanlıyol'dan yürüdükten sonra Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Anıtkabir'in Şeref Holi'nden ayrılan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Törene katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

"İstiklal Mücadelesi için canını, malını feda eden tüm şehitlerimizin aziz emanetlerini üzerimizde taşıyarak huzurundayız." diyen Kılıç, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Kılıç, "Soma maden kazasında hayatını kaybeden 301 can, her zaman yüreğimizde yad edilecektir." ifadelerini kullandı.

Hükümetin izlediği bütün politikaların gençlerin potansiyelini harekete geçirecek adımlara öncelik verdiklerini belirten Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kanımız ve canımız ile ilelebet yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz." dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER