ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Mart 2013 Pazartesi 19:05

Emre Belözoğlu vazgeçti ama...

Emre Belözoğlu vazgeçti ama...


Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun Trabzon'da yaptırmaktan vazgeçtiği anaokulunu, Trabzonlu iş adamı Selim Özderya yaptıracak.
    
Trabzon'un Araklı ilçesi doğumlu olan iş adamı Selim Özderya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.
    
Kızılcık ziyarette, futbolcu Emre Belözoğlu'nun Trabzon'un Maçka ilçesine Bağlı Esiroğlu beldesinde bir anaokulu yaptırmayı düşündüğünü anımsatarak, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından yaptırılacak ve finansmanını da Emre Belözoğlu'nun sağlayacağı 3 derslikli anaokulu projeleri olduğunu kaydetti.
    
Bu yönde protokolün imzalanmasına rağmen Belözoğlu'nun okulu yapmaktan vazgeçtiğini TOGEM'e ilettiğini ifade eden Kızılcık, ''TOGEM de bize bu okulu yapmaktan vazgeçtiklerini bildirdi. Tabi ki biz de devlet olarak erken yaşta çocuklarımızın eğitimini gerçekleştireceği anaokullarının yapımını ve eğitim yuvalarının fiziki ve standartları yüksek bir noktada oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için devlet bütçemizin çok önemli kısmını milli eğitime ayırıyoruz'' dedi.
    
Mevcut okulların ihtiyacı karşılamaya yetmediğini dile getiren Kızılcık, Türkiye'nin okul ihtiyacını henüz tam olarak karşılayamadığını kaydederek, şöyle konuştu:
    
''Devletimizin eğitime yüzde 100 katkı kampanyasından tutun da çeşitli destekleriyle sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü bu alanda yatırım yapmaya özendirmekteyiz. Bu anlayış ile TOGEM'in bu anaokulunu yapmasına sıcak bakmış ve protokol imzalamıştık. Bu okulu yapmaktan vazgeçmiş olmaları bizleri üzmüştür. Ama Trabzonlu her zaman, her alanda olduğu gibi eğitime de büyük önem vermekte ve şehrine sahip çıkmaktadır. İstanbul'da iş hayatını sürdüren iş adamımız Selim Özderya, bu okulu kendilerinin yapacağını bizlere bildirdi. Biz de onu buraya davet ettik ve okul yapımı için protokolü imzaladık. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.''
    
İş adamı Özderya ise Belözoğlu'nun Trabzon'da okul yaptırmaktan vazgeçtiğini basından öğrendiğini anlatarak, ''Biz de projenin ortada kalmasını istemedik. Sayın valimizin değerli katkılarıyla, belediye başkanımızın yardımlarıyla bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Amacımız eğitime katkıda bulunmaktır. Yapacağımız okula verdiği katkılarından dolayı Vali Kızılcık'a teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.
    
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve Özderya, okulun yapımına ilişkin protokolü imzaladı.
    
Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu beldesinde yaptırılacak 3 derslikli ana okulunun bu yıl bitirilerek eğitime açılmasının hedeflendiği bildirildi.  
   

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER