ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 08:42

Emniyetteki operasyonda gelişmeler

Emniyetteki operasyonda gelişmeler

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden 14'ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderilirken, 8 kişi serbest bırakıldı.



İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 şüpheli, soruşturmayı yürüten Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü, Cumali Karakütük ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi.

İfade işlemlerinin ardından şüphelilerden 14'ü tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Diğer 8 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Eski şube müdür yardımcısı Başdağ sağlık kontrolüne getirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele eski şube müdür yardımcısı Hayati Başdağ, sabahın erken saatlerinde sağlık kontrolüne getirildi. Başdağ'ın adli kontrol için hastanenin arka kapısından çıkarılması dikkat çekti.

Kelepçeli ellerini havaya kaldırarak polislere yönelik operasyonun simgesi haline gelen Hayati Başdağ, sağlık kontrolüne getirildi. Gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin hepsi Haseki Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nin ön girişine getirilirken Başdağ'ın bu defa arka kapıdan çıkarılması dikkat çekti.

Hayati Başdağ'ın sağlık kontrolünden çıkarıldığı esnada basın mensuplarına el salladığı görüldü. Bu arada, sabahın erken saatlerinde diğer gözaltındaki şüphelilerin sağlık kontrolleri de devam etti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER